Нещодавно на кафедрі «Водних біоресурсів та аквакультури» біолого-технологічного факультету асистентом Євгенією Олександрівною Барило було проведено відкрите заняття на тему: «Ознайомлення з технологією культивування устриць та морських гребінців» із студентами 4-го курсу спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура».
Було розглянуто теоретичні аспекти технології вирощування устриць та морських гребінців, їх біологічні особливості, а також практично оцінено товарну продукцію вітчизняного виробництва. Зокрема досліджено устрицю гігантську (Crassostrea gigas). Гігантські устриці вирощують і в Україні, в екологічно чистому районі Одеської області.
Устриці вважаються рідкісним досить корисним делікатесом, в них знаходиться добре збалансована кількість білків, вітамінів та мікроелементів, при цьому вміст жирів в устрицях мінімальний.
Євгенія Барило