EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

IMG 1667

Судова медицина та фяпсихіатрія є вибірковою дисципліною, представленою у каталозі дисциплін вільного вибору для здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти за ОПП “Право”. Її вивчення допомагає майбутнім правникам опанувати питання медичного і біологічного характеру, які виникають у слідчій та судовій практиці.

Вивчаючи тему дисципліни “Судово-медична експертиза трупа”, 7 березня 2024 року здобувачі 4 курсу разом із доцентом кафедри права Ольгою Капітан відвідали КНП ЛОР “Львівське обласне патологоанатомічне бюро”. Оскільки на кафедрі права вивчають також такі дисципліни, як “Медичне право” та “Фармацевтичне право”, в межах вивчення цих дисциплін бюро відвідали і здобувачі вищої освіти 3-го курсу за спеціальностями 226 “Фармація, промислова фармація” і 227 “Терапія та реабілітація”.

 

IMG 1668

Під керівництвом досвідчених фахівців студенти мали унікальну можливість ознайомитися з технікою аутопсії та іншими методами дослідження, що використовуються в судовій медицині. Також вони дізналися про процедуру розтину тіла – від огляду зовнішніх ознак до детального дослідження внутрішніх органів за допомогою спеціалізованих інструментів та технік. Лікар-патологоанатом, доктор філософії Олена Мазур ознайомила здобувачів із методами встановлення причини смерті, що охоплюють аналіз травм, різні патологічні зміни у внутрішніх органах та біологічних рідинах. 

Окрім цього, здобувачі відвідали Львівський музей історії хвороб, що працює на базі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького і є найбільшим в Україні та одним із найбільших у Європі музеїв, присвячених цій темі. 

IMG 1669

Безперечно, цей візит допоміг здобувачам збагатити свої знання та глибше зрозуміти взаємозв’язок між правовою та медичною сферами. Вони не лише поглибили своє розуміння процесу розслідування смерті та встановлення її причини, а й побачили, як ці знання застосовуються на практиці. Дякуємо за таку можливість та надзвичайно корисний досвід. 

Допис підготувала Ольга Капітан, доцент кафедри права

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru