Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

14 вересня у студентів 1 курсу ЛНУВМБТ імені С. З. Гжицького спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» відбулося комплексне заняття з навчальної дисципліни зоологія безхребетних та хордових у Інституті біології тварин НААН за темою "Вступ у зоологію". Провели заняття співробітники інституту та доцентка кафедри фармації та біології Петрук Анна Павлівна.
Директор інституту доктор біологічних наук Салига Юрій Тарасович та його заступник із наукової роботи доктор сільськогосподарських наук Вудмаска Ігор Васильович розповіли про структуру інституту, історію його створення, роль інституту в наукових дослідженнях біології тварин. Вони відзначили, що головним ідеологом заснування і першим директором інституту був чл.-кор. Академії наук УРСР, академік Української академії сільськогосподарських наук, доктор біологічних наук, професор Степан Зенонович Ґжицький.

Завідувачка лабораторії розведення та селекції тварин чл.кор. НААН Федорович Єлизавета Іллівна ознайомила здобувачів вищої освіти з селекційно-генетичними, біологічними та господарсько корисними ознаками чорно-рябої худоби західного регіону України.
Студенти відвідали три віварії інституту (для лабораторних мишей і щурів, для сільськогосподарської птиці, для кролів), експериментальну пасіку та акваріуми для риб. Кандидат сільськогосподарських наук Лучка Іван Васильович ознайомив студентів із значенням тварин у наукових дослідженнях, особливостями догляду за лабораторними тваринами. Кандидат біологічних наук Росаловський Володимир Петрович проінформував майбутніх спеціалістів із водних біоресурсів та аквакультури про використання акваріумних риб Zebrafish (Danio rerio) як модельних тварин для лабораторних досліджень.


Цікаве заняття змотивувало студентів до вивчення зоології, забезпечило здобуття ними відповідних загальних та спеціальних компетентностей.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru