Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Доценткою кафедри екології Мацуською Оксаною Василівною та асистентом Максішко Лесею Михайлівною 3 жовтня було проведено заняття із дисципліни «Методи вимірювання параметрів навколишнього середовища» для студентів-екологів 3-го курсу факультету громадського розвитку та здоров'я на базі Народного музею метрології та вимірювальної техніки, який функціонує при ДП «Львівстандартметрологія».

Директор народного музею Сидорко Ігор Іванович розповів про унікальну колекція музею, яка відображає історичний розвиток вимірювальної техніки, ще із початку XX століття до наших днів та налічує 650 експонатів, чим забезпечує доповнення знань та вмінь майбутнім фахівцям в області метрології та стандартизації.
Експозиція музею широко представлена засобами вимірювальної техніки минулих років вітчизняного та іноземного виробництва.

Серед таких засобів вимірювання, слід відзначити: тягарці скляні 1 кг, 1 фунт, 200, 100, 50, 10 і 1 г 1-го розряду для повірки тягарців нижчих розрядів (1915 р.); вагу плечеву з межею зважування 55 кг (1884 р.); спиртомір металевий з накладними гирьками з діапазоном вимірювання 20-90 умовних одиниць (1915 р.); мірники взірцеві 1-го розряду (1930 р., Німеччина); ампервольтметр (1891 р., США); морський хронометр (1960 р., ); поршневий манометр (1850 р., США).

Заняття на базі музею є цінною допомогою при вивченні курсу стандартизації і метрології, передбаченого планами Університету.

О. В. Мацуська,
доцентка кафедри екології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru