24–26 квітня 2025 року відбулася професійна виставка індустрії харчової обробки FOTEG ISTANBUL 2025 (Туреччина, м. Стамбул), на якій було продемонстровано останні тенденції та новинки турецького та світового продовольчого ринку. Харчову виставку відвідали не лише представники з Туреччини, а й з різних країн світу, зокрема і з України. У заході взяла участь делегація Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, а саме в. о. декана факультету ветеринарної медицини Тарас Пундяк, в. о. декана факультету біолого- технологічного Андрій Бойко, в. о. декана факультету харчових технологій та біотехнології Галина Коваль, декан факультету менеджменту, бізнесу та публічного адміністрування Олег Гримак, в. о. декана факультету суспільного благополуччя та здоров’я людини Богдан Семенів, доцент кафедри менеджменту і бізнес-адміністрування Мирослава Вовк, доцент кафедри менеджменту ІТ-сфери Олена Кіндрат.
Виставка охопила усі галузі харчової промисловості, у тому числі переробку сільськогосподарських продуктів, упаковку, харчові інгредієнти, хлібобулочне та кондитерське виробництво, контроль якості та безпеки харчових продуктів і напоїв. Харчові продукти – це найважливіші компоненти нашого життя. Однак використання правильних технологій на всіх етапах виробництва, є найважливішим елементом для життя людини. У цьому контексті одним із найважливіших критеріїв розвиненого суспільства є дотримання та використання правильних виробничих технологій у кожному секторі. Така виставка FOTEG ISTANBUL вже багато років сприяє цій місії від імені харчового сектору, створюючи правильну платформу.
На виставці було отримано багато пропозицій щодо обміну досвідом та налагодження міжнародної співпраці. Також було організовано цікаві та корисні екскурсії.
Допис підготувала Галина КОВАЛЬ, в. о. декана факультету харчових технологій та біотехнології