Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом на кафедрі фармації та біології ЛНУВМБТ ім. С.З. Ґжицького був проведений круглий стіл: «Патології вуглеводного обміну. Цукровий діабет: соціальні та медичні проблеми», організований викладачами біологічної хімії к.х.н. Гринчишин Н.М., к.б.н. Демків О.М. та студентами, які навчаються за спеціальностями 226 «Фармація, промислова фармація» та 227 «Фізична терапія, ерготерапія».

Вперше Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом (World Diabetes Day) був проведений Міжнародною діабетичною федерацією (IDF) і Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) 14 листопада 1991 року для координації боротьби з цукровим діабетом у всьому світі і з цього часу відзначається щорічно під егідою ООН. Ця дата обрана в знак визнання заслуг Фредеріка Бантинга, який народився 14 листопада 1891 року. Разом з Чарльзом Бестом 100 років тому вони відкрили інсулін, за що були удостоєні Нобелівської премії в 1923 році. Тема Всесвітнього дня боротьби з діабетом 2022 року – «100 років інсуліну. Знання сьогодні для захисту завтра».

З огляду на те, що цукровий діабет, за резолюцією ООН, визнано найбільш загрозливою хворобою у світі, актуальними питаннями круглого столу були проблеми дитячої захворюваності на цю недугу, особливості цукрового діабету та його ускладнень у дорослих, причини виникнення та фактори ризику гестаційного діабету у вагітних, ранньої діагностики цукрового діабету, а також патології вуглеводного обміну, такі як лактозна непереносимість та галактоземія. Цим важливим темам були присвячені студентські презентації, в яких вони представили своє бачення соціальних та медичних проблем, пов’язаних з цукровим діабетом. В обговоренні взяли участь студенти та викладачі кафедри. На завершення, викладач Демків О.М. продемонструвала студентам як правильно користуватися глюкометром. У підсумку були наведені приклади відомих людей, які хворіють на цю недугу, але дотримуючись дієти, фізичних навантажень і самоконтролю, ведуть активний спосіб життя і залишають вагомий слід в науці, мистецтві, спорті.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru