EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Підтримуючи Всеукраїнську громадську ініціативу, започатковану власниками тварин і представниками зоозахисних організацій та волонтерами, 28 лютого відбувся круглий стіл "Доступні ліки для тварин".

Темою круглого столу стало питання розширення ухваленого переліку наркотичних засобів, психотропних речовин, дозволених до використання у ветеринарній медицині такими препаратами: морфін, гідроморфон, кодеїн, бупренорфін, фентаніл, діазепам, лоразепам, мідазолам, тримеперидин, метадон, трамадол, фенобарбітал.

 Надання допомоги тварині, без застосування дієвих препаратів спричиняє страждання тварини, з чим зіштовхнулася Ірина Камкова, власниця собаки та ініціатор Всеукраїнської акції. Тварина впродовж кількох років страждає епілептичними нападами. В таких випадках дієвим є фенобарбітал – препарат, заборонений для використання у ветеринарній медицині. Застосовуючи пентобарбітал, власниця бачила, як страждає її улюбленець, та безрезультатно шукала можливості легального придбання фенобарбіталу. Це викликало хвилю співчуття та підтримки суспільства, і як результат - круглий стіл «Доступні ліки для тварин», до якого долучилися лікарі ветеринарної медицини та власники клінік. Не маючи доступу до багатьох засобів, лікарі програють у можливості надання допомоги своїм пацієнтам у порівнянні з колегами із країн Європи та більшості країн світу. Згідно з протоколами: Американського коледжу ветеринарної медицини з внутрішніх хвороб тварин (ACVIM) від 2015 року https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4913615/; Міжнародної асоціації дрібних домашніх тварин (WSAVA) від 2015 року , https://www.vin.com/apputil/content/defaultadv1.aspx?id=7259209&pid=14365&%22&; Європейської асоціації ветеринарних неврологів від 2014 року https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4895466/ препарати групи барбітуратів, зокрема фенобарбітал та групи бензодіазепінів, зокрема діазепам, є основою для лікування судом у тварини.

Учасники круглого столу розробили лист-звернення до державних органів влади: Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, Кабінету Міністрів, Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики з вимогою розширити ухвалений перелік наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, дозволених до використання у ветеринарній медицині. Лист-звернення для підтримки Всеукраїнської громадської ініціативи підпишуть у Києві, Харкові, Одесі, Вінниці, Житомирі, Черкасах та ін. містах України.
Організатори круглого столу: Наталя Криничанка, членкиня Національної спілки журналістів України, Алла Винярська, доцентка кафедри фармакології та токсикології.

 

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru