Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

У четвер, 18 квітня 2024 року, у Львові за підтримки Міністерства економіки України відбувся тематичний захід “Подання заявок на державний грант для переробного підприємства”. Участь у заході взяли виробники Львівщини, науковці та практики, зокрема завідувач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича Павло Музика. 

фото 1 1

Із вступним словом до учасників звернувся начальник Львівського обласного управління АТ “Ощадбанк” Ігор Романів, який охарактеризував основні програми економічної підтримки підприємництва з урахуванням існуючих грантових урядових програм.

 

Директор Агенції регіонального розвитку Львівської області Орест Фільц у своїй доповіді актуалізував питання підтримки розвиткових проєктів на регіональному рівні.

Директор Юридичної компанії “Soul Partners” Ірина Джус акцентувала на основних вимогах грантодавця до презентації інвестиційного проєкту. Важливу увагу звернено на розгляд основних етапів підготовки заявок на Програму державних грантів для переробних підприємств. 

фото 2

Відповідно до нормативних вимог, державні гранти можуть використовуватися для придбання основних засобів, технологічного обладнання,

постачання та введення в експлуатацію основних засобів, включно із програмним забезпечення. Власний внесок грантоодержувача має становити від 20 % очікуваної вартості конкретного проєкту, однак існує можливість компенсації суми власного внеску від органів місцевого самоврядування. 

фото 3

Порядок отримання гранту передбачає онлайн-подання заявки на грант, подання бізнес-плану та надання банку пакету документів для оцінювання. Бізнес-план має містити аналіз ринку, опис бізнес-процесів, деталізований план надходжень та витрат.

АТ “Ощадбанк” відповідальний за формування переліку висновків, який містить кількість балів (оцінки) отримувачів, і який подають Міністерству економіки України для подальшого затвердження списку грантоотримувачів. Передбачається, що приймання і опрацювання заяв грантоотримувачів у 2024 році відбуватиметься кожні 2 тижні. 

MyCollages 13

Варто відзначити, що процедура прийняття рішень щодо надання державного гранту максимально прозора і незабюрократизована.

Допис підготував Павло МУЗИКА, професор

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru