Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Професійна освіта покладає на себе багато завдань, але найголовніше з них – це виховати гідних громадян, всебічно розвинених особистостей з широким світоглядом, здатних адаптуватися до вимог сучасного життя. Тому систематично в академічних групах наставники проводять години національно-патріотичного виховання, в основу яких покладено ідею розвитку української державності як консолідуючого чинника розвитку суспільства й нації в цілому.


14 вересня відбулося перше в цьому навчальному році заняття з основ української державності, культури та духовності у здобувачів вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» 1-4 курсів. Гарна погода дозволила провести заняття за межами аудиторій. Так, студенти 4 курсу разом з наставницею Юлією Коверко відвідали Меморіал Героїв Небесної Сотні, де віддали шану захисникам, які загинули за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, і завдяки яким було змінено хід історії нашої держави. Пізніше правники-старшокурсники ознайомилися з одним із найбільших в Україні інформаційно-аналітичних і соціокультурних центрів – Львівською національною науковою бібліотекою України імені В. Стефаника.
А студенти 2 курсу спільно з наставницею Христиною Машталір відвідали Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». Під час екскурсії майбутні правники разом з екскурсоводом поринули історико-культурну мандрівку у непросте минуле нашої держави, побували у приміщенні музею, яке використовувались для утримання політичних в'язнів, дізналися про в'язничний побут та масові розстріли в кінці червня 1941 р. Особливу увагу студентів привернули пропускний пункт, тюремні камери, кабінет слідчого, фотолабораторія, стенди, на яких подано історію будівлі, прізвища частини розстріляних в'язнів та тексти документів, які регламентували перебування в цій тюрмі у різні періоди.

Варто зазначити, що такі екскурсії для студентів є не тільки культурно розвиваючими, а й сприяють наочному та ефективнішому засвоєнню навчального матеріалу, зокрема, з історії держави та права України.

Христина Машталір, старша викладачка кафедри права

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru