Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

2
Обов’язковою навчальною дисципліною освітньо-професійної програми “Право” підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 “Право” є дисципліна “Актуальні питання судочинства в Україні”. Вивчення цієї дисципліни дає змогу сформувати у здобувачів низку фахових компетентностей, серед яких здатність застосовувати знання та розуміння основних засад і процедур судочинства в Україні, здатність ухвалювати рішення у ситуаціях, що вимагають системного, логічного та функціонального тлумачення норм права, а також розуміння особливостей практики їх застосування.

2

11 квітня 2024 року практичне заняття з цієї навчальної дисципліни було проведено на базі Львівського окружного адміністративного суду. Під час вивчення теми “Адміністративне судочинство як дієвий механізм розв’язання спорів за участю держави” доктор юридичних наук, доцент Андрій Гулик ознайомив здобувачів з особливостями адміністративного процесу, правовим становищем суду в адміністративному процесі, учасниками публічно-правового спору, процедурою підготовки адміністративної справи до судового розгляду і процедурою судового розгляду в адміністративному судочинстві. Також здобувачі мали змогу ознайомитися з матеріалами справ, які перебувають на розгляді у суді та подискутувати, яке ж рішення мав би ухвалити суд. А ще студенти змогли закріпити отримані знання під час судового засідання, яке відбувалося з використанням відеозвʼязку.

2

2

2

2

Для майбутніх магістрів права заступник керівника апарату суду Людмила Спіченко провела екскурсію установою та ознайомила з історією Львівського окружного адміністративного суду, його структурою та завданнями структурних підрозділів.
“Теорія без практики – порожня, практика без теорії – сліпа”, – ось чому важливо поєднувати теорію з практикою при формуванні фахових компетенцій у здобувачів вищої освіти.

Допис підготувала Юлія КОВЕРКО, виконувач обов’язків завідувача кафедри права

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru