Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Вознісся Ти у славі, Христе Боже наш,
радість сотворивши ученикам обітницею Святого Духа,
утвердивши їх Своїм благословенням,
що Ти єси Син Божий, Визволитель світу.
( Тропар свята)

Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа в Небесні Оселі святкується християнами всього світу на 40-й день після Світлого Празника Воскресіння Господнього, тобто Світлого Празника Пасхи Христової. Празник Вознесіння Господнє - одне із дванадцяти найбільших церковних перехідних  свят у році, це четвер 6-го тижня, після Великодня. У всі дні, які йдуть від Великодня до свята Вознесіння у всіх християнських Церквах першими вітальними словами є радісна звістка - Христос воскрес! Воістину воскрес! Після Празника Вознесіння вже не вітають один одного християнським привітанням «Христос Воскрес!» - «Воістину воскрес!», а «Слава Ісусу Христу!» - «Слава навіки!»

Після свого Воскресіння Ісус Христос не перебував із апостолами, а являвся їм у різний час і в різних місцях у абсолютно живому, воскреслому тілі. Він розмовляв з ними та повчав їх. А на сороковий день, під час Свого останнього явлення учням, Він пообіцяв незабаром послати їм Духа Святого, «Чекайте обіцяного від Отця, про що ви чули від Мене, бо Iоан хрестив водою, а ви, через кілька днів після цього, будете охрещені Духом Святим»      (Діян.1,4-5).  Розмовляючи з учнями, Господь вивів їх за місто, на гору Елеонську. А тут, знявши руки, став благословляти учнів. «І сталося, як Він благословляв їх, то зачав відступати від них і в небо возноситись» (Лк. 24:51). Невдовзі хмара забрала Його з-перед їхніх очей. «А коли вони пильно дивились на небо, як Він віддалявся, то два мужі у білій одежі стали при них та й сказали: «Галілейські мужі, чого стоїте й задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!» (Дії 1:9-11). Після цього апостоли повернулися до Єрусалиму з великою радістю.

Святий Іван Золотоустий у своїй проповіді возвеличує значення події Христового Вознесіння для нас: ‟Сьогодні людський рід остаточно примирений з Богом. Зникла давня боротьба й ворожнеча. Ми, що були недостойні жити навіть на землі,  вознесені на небо. Сьогодні стаємо спадкоємцями небесного царства, ми, що не вартуємо й земного, виходимо на небо й успадковуємо престол Царя і Господа. А людська природа, перед якою херувим боронив рай, піднесена тепер понад усякого херувимаˮ.

Вознесінням Ісус Христос завершив своє земне служіння. Здолавши смерть, Він вознісся на небеса і сів праворуч Отця Свого. Тобто, людське єство возніс до Престолу Господнього, вказавши сенс і мету життя людини. Ось же що сказав Він учням своїм перед Вознесінням: ‟Так написано є, і так потрібно було постраждати Христові, і воскреснути з мертвих дня третього, і щоб у Ймення Його проповідувалося покаяння і прощення гріхів між народів усіх, від Єрусалима почавши. А ви свідки тогоˮ (Лк. 24:46-48).

І тому у свято Вознесіння Господнього – важливо кожному з нас пам’ятати, що нам належить не тільки своїм прагненням, але й своїми словами, своїми вчинками, всім своїм життям возноситися від земного до небесного. Кожного дня, хоч – на одну сходинку! Бо ми маємо усвідомлювати, що не земне, а саме Небесне Царство є тим місцем, до якого має прагнути і в яке повинна увійти кожна віруюча людина.

У цей світлий радісний день, дорогі співробітники, я хочу попросити Воскреслого Ісуса  Христа,  який вознісся на небо і сидить  праворуч Отця небесного, щоб Він вселив у наші серця мир, любов і вірність усьому доброму, не допустив нікого із сімей наших до розлуки, до не виліковних хвороб і передчасної та несподіваної смерті. Обдарував усіх нас надією перемоги на сьогоднішній час перед викликом пандемії короновірусу. А дім наш і всіх, хто живе в ньому, зберіг від вогню, від злодійського нападу, всяких злих обставин, страху і диявольського переслідування, а також по смерті прийняв нас у царство небесне. І ми разом і окремо, явно і щиро будемо прославляти і оспівувати ім'я Твоє Святе, завжди, нині і повсякчас і навіки віків.  Амінь.

Іван  Ярошович

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru