Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

wcms 867908

День Охорони праці 2023р. відзначається під девізом:

«Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі» 

Щорічно, згідно з Указом Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року,  в Україні відзначається День охорони праці 28 квітня , який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці.

Цього року девізом передбачено акцентувати увагу на безпечному робочому середовищі працівників у процесі трудової діяльності. Право на працю у безпечних та здорових умовах праці закріплено Конституцією України.  Адже згідно статті 43 Конституції України гарантовано кожному працівнику належні, безпечні і здорові умови праці. Роботодавець, що використовує у своїй діяльності найманих працівників, зобов’язаний дотримуватись необхідних вимог, встановлених законодавством України, з метою гарантування безпеки праці та збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності. Реалізація цих завдань здійснюється за допомогою законодавчих та нормативно-правових актів із охорони праці, а також проведення різнопланових заходів до  Дня охорони праці.

 

День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням в агропромисловому комплексі.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування.

На сьогоднішній день організувати охорону праці в умовах воєнного стану – надскладне щоденне завдання Держпраці.

У ці дні викладачі кафедри на лабораторно- практичних заняттях  привертають увагу студентів до культури та безпеки праці охорони праці, яка може сприяти запобіганню нещасним випадкам та професійним захворюванням в агропромисловому комплексі на робочому місці, а також до невирішених проблем охорони праці.

Колектив кафедри БВ та МТП у тваринництві

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru