Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

3 4

12 грудня 2023 року старший викладач кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві Іван Ярошович провів лабораторне заняття з навчальної дисципліни “Охорона праці (охорона праці в галузі)” зі здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 204 “Технологія виробництва і переробки продуктів тваринництва” 3 курсу на тему “Визначення шумового забруднення виробничих приміщень”.

2 5

1

Насьогодні це актуальна тема. Крім виробничого процесу, нас кожного дня супроводжує ціла палітра найрізноманітніших за походженням шумів – побутові прилади вдома та в офісі, ремонти сусідів, телевізори, дорогою на роботу – метро, трамваї, автомобілі, розмови людей у громадському транспорті тощо. Або як свідчить народне прислів’я: “Ніхто людині не зробить зле, як людина сама собі?”, маємо на увазі слухання гучної музики з навушників.
Шкідливий та небезпечний вплив шумового забруднення на організм людини встановлено тепер з повною достовірністю. Ступінь такого впливу переважно залежить від рівня та характеру шуму, форми та тривалості впливу, а також індивідуальних особливостей людини. Численні дослідження підтвердили той факт, що шумове забруднення належить до загальнофізіологічних подразників, які за певних обставин можуть впливати на більшість органів та систем організму людини. За даними медиків, дія шумового забруднення може спричинити нервові, серцево-судинні захворювання, виразкову хворобу, порушення обмінних процесів та функціонування органів слуху тощо.
Під час лабораторного заняття здобувачі вищої освіти ознайомилися:
– з будовою і принципом роботи мультиметра ЕТ-965;
– провели вимірювання шумового забруднення виробничих приміщень кафедри;
– з нормами рівня шумового забруднення, згідно з ДСН 3.3.6.039–99 у виробничому приміщені та побуті й методикою визначення шумового забруднення виробничих приміщень;
– з основними вимогами щодо захисту від шуму та вібрації будівель і споруд відповідно до ДБН В.1.2-10:2021 “Захист від шуму та вібрації”;
– зі заходами безпеки визначення шумового забруднення при роботі з мультиметром ЕТ-965.

Допис підготував Іван Ярошович, старший викладач

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru