Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

 

В межах міжкафедральної співпраці співробітники кафедри біотехнології та радіології і кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича провели робочу виїзну зустріч на базі фермерського господарства «Агро Центр», що знаходиться у селищі Луки Самбірського району Львівської області.4.04 12

Одним з напрямків роботи господарства є вирощування пшениці, соняшника та рапсу. У 2014 році тут почала працювати установка з виробництва біодизелю, потужність якої – близько 25 т біопалива щодоби. Керівник фермерського господарства Іван Кільган, як учасник міжнародного проекту ЮНІДО при ООН, подав заявку, розробив бізнес-план, захистив його та був включений у програму міжнародної допомоги для одержання нової італійської лінії з переробки ріпакової олії на біодизель. Поки що паливо залишається в Україні, але у планах фермера розширити обсяги виробництва біодизелю та отримати міжнародний сертифікат, який дасть можливість експортувати готову продукцію закордон.

В близькій перспективі біодизельний завод перероблятиме не лише «свіжу» олійну сировину, але і використовуватиме відпрацьовані і некондиційні олії та жири. Залучення альтернативної сировини дозволяє вирішувати одночасно комплекс проблем сучасності: утилізація побутових і промислових відходів, очищення стічних вод, зменшення шкідливих викидів в атмосферу, оптимізація землекористування, запровадження безвідходних виробництв тощо.

За результатами зустрічі підписано договір про співпрацю кафедри біотехнології та радіології з ФГ «Агро Центр», що дасть можливість викладачам і студентам отримувати практичний досвід та вивчати біотехнологічні процеси в дії.

 

4.04 11

4.04 7

Викладачі також поспілкувались з учнями місцевої школи, розповіли їм про можливості та переваги навчання у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького

4.04 2

Ірина Ромашко, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru