Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

21 жовтня у Львові при підтримці проєкту Європейського Інституту Інновацій і Технологій (European Institute of Innovation and Technology) відбувся «AgriFood Regional Forum», який зібрав фахівців із різних країн Європи для обговорення актуальних питань розвитку агропродовольчого підкомплексу на інноваційній основі.

 

Участь у форумі взяв викладач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Дмитро Соломонко.
Із вітальним словом до учасників форуму звернувся професор Національного університету «Львівська Політехніка», голова Tech StartUp School Назар Подольчак, який відзначив важливість реалізації виваженої аграрної політики на інноваційних засадах для подальшого підвищення конкурентоспроможності агровиробників на світовому ринку.
Професор Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі Патрік Ровні актуалізував питання розгляду ключових напрямів для інноваційного розвитку агропродовольчого підкомплексу у Словаччині із врахуванням тенденцій політики Європейського Зеленого Курсу.
Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко у своєму виступі наголосила на фінансових інструментах бюджетної підтримки для розвитку аграрного бізнесу в області. За словами Людмили Гончаренко, для підтримки агровиробників із бюджету області за різними програмами в 2021 році заплановано фінансування на суму понад 20 млн. гривень.
Директор Львівського обласного еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович у своїй презентації представив успішний досвід співпраці із фермерами та виробниками продукції аквакультури в області для поширення знань та досвіду серед молоді.
У рамках форуму учасники з країн ЄС розповіли про сучасні підходи до зміни в аграрній політиці із врахуванням викликів ХХІ століття, зокрема глобальних кліматичних змін, сприяння у забезпеченні виробництва здорових продуктів харчування, впровадженні сучасних цифрових технологій у сільському господарстві та харчовій промисловості.

Представник стартапу «SeeFresh» Анастасія Павлюк на форумі розповіла про рішення для передачі знань фермерам для виробництва здорових продуктів харчування.
Виконавчий директор компанії «Кормотех» Ростислав Вовк у своїй доповіді актуалізував питання співпраці держави, бізнесу та науки для розвитку біотехнологічного кластеру в регіоні.
Науковець Варшавського Університету Мартіна Черняковська у своїй доповіді наголосила на можливостях участі в програмах Європейського Інституту Інновацій і Технологій за напрямом досліджень агропродовольчого підкомплексу (EIT Food) із врахуванням позитивного досвіду реалізації проєктів в Республіці Польща.
В рамках форуму у Львові відбулася презентація досвіду діяльності успішних стартапів в агрохарчовій індустрії із різних регіонів України.

Павло Музика, Дмитро Соломонко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru