Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

фото 2

27 жовтня у Львові відбулася Міжнародна бізнес-конференція «Український хліб, крупи, борошно та макарони на шляху до ЄС». Участь у конференції взяли виробники продовольчих товарів із різних областей України, викладачі кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Павло Музика і Дмитро Соломонко.

На конференції обговорювалися актуальні питання розвитку підприємств зернопродуктового підкомплексу у контексті військового стану, виклики для галузевих виробників та шляхи їх вирішення.

фото 1 1

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в рамках виступу актуалізував питання аграрного експорту в 2022 році, звернувши увагу на підвищення частки продукції із високим ступенем переробки.

Заступник міністра економіки  Тарас Качка у своєму виступі наголосив на можливостях для розширення експорту борошномельної продукції на світовий ринок в умовах певного спрощення фітосанітарних процедур країнами ЄС для продукції вітчизняного виробника.

Директор департаменту багатосторонніх та двосторонніх торговельних угод Мінекономіки Олександр Жемойда відзначив важливість поступового усунення тарифних квот для постачання продукції вітчизняних виробників і навів перелік країн із спрощеними умовами доступ на ринки для української продукції. Серед зазначеного переліку є країни ЄС, Канада, Чорногорія, Австралія.      

Генеральний директор ПpАТ «Концерн «Хлібпром» Владислав Аверченко у своєму виступі звернув увагу на проблемні питання діяльності підприємств хлібопекарської промисловості.   

В рамках виступу на конференції директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман наголосила на заходах для налагодження експорту виробниками області, актуалізувала питання державної підтримки агровиробників регіону  і формування ланцюгів доданої вартості для забезпечення продовольчої безпеки.

фото 3

Директор Cпілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський в рамках доповіді наголосив на питаннях посилення взаємодії підприємств-членів організації для відкриття нових можливостей виходу на нові ніші європейського ринку. Значна увага приділялася також питанням впровадження сучасних технологій для зниження енергоємності виробничих процесів виробниками хлібопродуктів та круп в Україні.

фото 4

В рамках конференції актуальною та змістовною була доповідь заступника регіонального директора Всесвітньої Продовольчої Програми в Україні Маріанни Ворд щодо напрямів вирішення проблем  із доступністю продовольчих товарів для широких верств населення.

фото 5

Важливою подією конференції стала презентація дослідження ФАО та ЄБРР із питань виходу на європейський ринок вітчизняних виробників заморожених хлібобулочних виробів. 

Павло Музика,
Дмитро Соломонко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru