Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Основи державності, культури та духовності в онлайн форматі та Музей історії давньоруського міста Звенигород: досвідом діляться співробітники кафедра нормальної та патологічної фізіології імені С.В. Стояновського. У середньовіччі Звенигород було одне з найбільших міст західної України – столиця Звенигородського князівства. Перша літописна згадка про нього датується 1086 роком, що робить його майже на 200 років старшим за Львів. Саме тут будують перші на території Західної України білокам’яні церкву та палац.

Музей створений 1987 р. На першому поверсі представлений відділ археології. Тут привертає увагу колекція крем'яних знарядь праці, давньоруське бойове спорядження, жіночі прикраси, вироби з кістки. Все це — результат тривалих археологічних досліджень та розкопок стародавнього Звеногородського городища. На другому поверсі музею розміщені виставки та панорама сучасного Звенигорода. Гордістю музею є вітражі (автори — брати Янковські та Шушерепа Я. Ф.), де зображені герб князівства, в'їзна брама міста Звенигород, князь Володимир та ін.
Родзинкою історичного музею є Віртуальний музей, завдяки якому можна перенестися в одну з перших княжих столиць українського Прикарпаття часів середньовіччя. Завдяки сучасним технологіям можна не лише уявляти, який вигляд мало місто тисячоліття тому, але й побачити його. Вдягнувши VR-окуляри, можна оглянути 12 місць Звенигорода першої половини XII ст. Чотири з них – інтер’єри церков та палаців, вісім – вулиці, площі та панорами давнього міста.


Також в історико-культурному парку «Древній Звенигород», оновили музей середньовічного міста. Його унікальна експозиція – це сотні артефактів княжих часів. Серед них – найдавніша, знайдена археологами в Україні, гусля, речі побуту, прикраси. Використовуючи платформу Zoom, студенти мали змогу побувати на онлайн екскурсії і віртуально доторкнутися до Середньовіччя.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru