Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

19 січня 2022 року виповнюється 100 років від дня народження Степана Васильовича Стояновського – відомого вченого в галузі фізіології сільськогосподарських тварин, доктора біологічних наук, професора, заслуженого діяча науки України, академіка Української академії наук, ректора Львівського зооветеринарного інституту (1965–1989), завідувача кафедри фізіології тварин (1968–1992).

Степан Васильович досяг значних висот у професійній діяльності завдяки гострому розуму, організаторським здібностям, високій працьовитості і відповідальності, принциповості у поєднанні з добротою та справедливістю, чуйним ставленням до людей. Це була людина виважена, пунктуальна, обов’язкова, педантична, інтелігентна. Степан Васильович був надзвичайно ерудованою людиною в поезії, літературі, живописі, всесвітній історії та історії України, мав велику бібліотеку художньої літератури та колекцію полотен львівських митців. Професор був активним у політично-громадському і культурному житті Львова та України. Понад 25 років очолював Львівську обласну раду Миру, був членом Української і Міжнародної рад Миру. Обирався депутатом обласної, міської та районної рад народних депутатів і нагороджений багатьма урядовими нагородами.

Степан Васильович був ініціатором впровадження в освітній процес вищих навчальних аграрних закладів нових прогресивних методів навчання (інтегральних лекцій, широкого застосування технічних засобів навчання, використання телебачення, навчальних кінофільмів, діючих моделей перебігу фізіологічних процесів, створення філіалів кафедр на виробництві і т.д.).
Упродовж наукової діяльності професором С.В. Стояновським було підготовлено 5 докторів та 41 кандидатів наук, з яких 10 згодом захистили докторські дисертації під керівництвом інших науковців. Серед учнів професора Степана Васильовича 2 академіки НААН, 1 член–кореспондент НААН, 4 академіки АН вищої освіти України, 3 заслужених діячів науки і техніки України, 1 заслужений працівник вищої школи України, 1 заслужений працівник народної освіти України, 2 керівники вищих навчальних закладів України. Учні Степана Васильовича працюють не тільки в Україні, але й в інших країнах світу – Канаді, Казахстані.

Життя і діяльність професора С.В. Стояновського є прикладом вірного служіння своєму народові, рідній Україні та важливим внеском у скарбницю вітчизняної науки. У пам’яті своїх учнів він назавжди залишається великим авторитетом, науковцем з великої літери, добрим педагогом і наставником.

 

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru