Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

23-24 листопада у Одесі відбувся Всеукраїнський дебатний турнір "Кубок Одеси". Студенти нашого університету Олександр Добровольський, Олена Жук та Яна-Марія Шевчук взяли участь у цьому турнірі. Серед учасників турніру дебатери з найрізноманітніших куточків України: Харкова, Вінниці, Коломиї, Івано-Франківська, Києва, Львова, Тернополя і т.д. Всього "Кубок Одеси" налічував 50 команд (100 учасників). Організатором турніру є Громадська організація «Debate for Changes».

 

 

Проект спрямований на розвиток особистості: розвиток критичного, аналітичного, конструктивного мислення, ораторських навичок, толерантності, поваги до опонентів. Хороший оратор і в стародавньому світі, і в наш час є практично синонімом сильної людини, харизматичного лідера, громадського діяча, яскравого політика. І навіть у сім'ї - грамотне, культурне ведення переговорного процесу неможливо переоцінити, адже вміння домовитися зберігає відносини. У наші дні в режимі ораторської полеміки визначаються результати переговорів, презентацій у бізнесі, виграються ораторські бої між опонентами. Переконуючи співробітників, виступаючи на нараді, ведучи обговорення з товаришами, захищаючи диплом або реферат, - ми беремо участь в дебатах. «Дебати» - слово французького походження і означає: обмін думками. У демократичних країнах дебатами визначаються політичні рішення, економічний курс країни, вирішується, хто буде президентом, проводяться закони в будь-якому парламенті світу.
Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Федерація Дебатів України» ставить перед собою завдання - створити умови для навчання молоді мистецтву і культурі ведення дебатів, залучати соціально активну молодь до громадського обговорення актуальних соціальних проблем. З цією метою командами дебатерів регулярно проводяться зустрічі-батли на різних рівнях, а раз на рік - Всеукраїнський турнір. В Україні клуб існував з 1995 по 2005рр, потім був відроджений у 2010 році.

Дебати відбуваються в форматі імітації засідань Британського парламенту: дві команди гравців, отримавши завдання, як на іспиті, мають кілька хвилин на підготовку, потім вони повинні відстоювати задану току зору (яка може не збігатися з їх особистою), зображуючи парламентську палату. Завдання - привернути на свою сторону «електорат», роль якого виконують судді. Зізнатися, у арбітрів нелегке завдання: член Колегії суддів - це людина, яка взяла на себе місію протягом години перебувати в стані максимально сконцентрованого слухача, після цього, без будь-якої перерви, він повинен за 15 хвилин проаналізувати те, що відбувалося протягом цієї години. А ще після цього він повинен протягом наступних 15 хвилин максимально аргументовано обгрунтувати свій вердикт. На відміну від гравців, у суддів немає можливості обговорити з колегами свою думку. Практика ведення дебатів - це така технологія, яка залишає відбиток, яким би видом діяльності людина не займалась протягом життя: коли ти проходиш співбесіду або вже піднявся по кар'єрних сходах, береш участь в телеефірі, або розмовляєш зі своєю «другою половинкою», - тобі необхідно вміння презентувати себе і чути співрозмовника. І тут ти отримуєш емоційний ефект, якому навчаєшся на дебатах. Крім того, необхідно мати інтелектуальну базу, яка дозволить аргументовано відстоювати свою життєву або політичну позицію. До речі, спробувати свої сили, ставши учасником клубу, може кожен. Тож запрошуємо до участі у дебатному клубі ЛНУВМБ ім. С. З. Ґжицького.


Голова дебатного клубу Яна-Марія Шевчук

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru