EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Кролики 1

🐇Декоративні кролики – милі пухнасті створіння, але як і всі домашні тварини, можуть страждати від різноманітних хвороб. Ось деякі з найбільш поширених проблем зі здоров’ям, на які варто звернути увагу:

Інфекційні захворювання:

  • Міксоматоз – одне з найбільш небезпечних захворювань, викликане вірусом міксоми. Серед симптомів є набряклість на голові, мордочці, тулубі, набрякання повік, кон’юктивіт, гнійні виділення з носа, висока температуру тіла і загальна слабкість.

 

Кролики 2

  • Інфекційний риніт – збудники цієї інфекції знаходяться в носовій порожнині у всіх кроликів. Симптоми охоплюють важке дихання, почервоніння і запалення слизової носа, гнійні виділення з носа.

Кролики 3

Шкірні недуги:

  • Дерматомікоз (стригучий лишай) – це грибкове захворювання, яке може викликати випадання шерсті й утворення лисин (алопеції).
  • Пододерматит – запалення лапок, часто викликане нечистими умовами утримання.
  • Короста – шкірне захворювання, викликане кліщами.

Захворювання шлунково-кишкового тракту (ШКТ):

  • Нематодироз (глисти) – паразитарне захворювання, яке може викликати проблеми з травленням.
  • Тимпанія (здуття кишечника) – може виникати через неправильне харчування, вживання шкідливих продуктів, викликати біль і дискомфорт.
  • Шлунково-кишковий стаз (запор) – може бути викликаний різними чинниками, включаючи неправильне харчування, поїдання шерсті або стрес.

Профілактика та лікування:

- Регулярні ветеринарні огляди.

- Підтримання чистоти житла кролика.

- Забезпечення збалансованого харчування з достатньою кількістю вітамінів і мінералів.

- Вакцинація проти інфекційних захворювань.

Якщо ви помітили будь-які з цих симптомів у вашого декоративного кролика, негайно зверніться до ветеринара для консультації та лікування. Здоров’я вашого улюбленця залежить від своєчасного реагування на будь-які зміни в його поведінці або самопочутті.

Допис підготувала Мирослава КЛАНТЮК, Smm-менеджер Ветеринарної клініки “ВетЦентр”

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru