EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

28 квітня 2024 року у Львові з ініціативи Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації та Міжнародної організації з міграції (MOM) відбулася конференція “Можливості в часи кризи”. Участь у конференції взяв викладач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича Дмитро Соломонко.

У межах конференції понад 60 виробників крафтової продукції зі Західної України дізналися актуальну інформацію про інструменти фінансової підтримки бізнесу.
Директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман під час виступу звернула увагу, що у 2023 році орієнтовно 900 заявників області отримали 250 млн грн з бюджетів усіх рівнів, зокрема за програмами державної підтримки, а також за рахунок грантів та проєктів міжнародної технічної допомоги. В 2024 році бюджетні обмеження дозволять надавати дещо меншу підтримку, проте майже щотижня з’являються нові грантові програми підтримки підприємців.

1

Директор Агенції регіонального розвитку Львівської області Орест Фільц розповів про особливості подачі грантових заявок, а також запропонував агровиробникам якомога швидше формувати проєктні команди задля залучення грантів за державними та міжнародними програмами товаровиробниками області.
Керівник Офісу ФАО у Львові Ганна Антонюк звернула увагу, що в рамках двох грантових етапів за програми підтримки агровиробників від проєктів Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН спрямовано понад 2,3 млн дол. США. Грантова підтримка надається виробникам за умови подання заявок через Державний аграрний реєстр. У липні 2024 року передбачається початок третього грантового циклу від проєктів ФАО, що допоможе одержати фінансову підтримку виробникам овочів та ягід на Львівщині. При цьому на відміну від державних програм, при наданні гранту від ФАО не вимагається обов’язкове звітування щодо створення нових робочих місць.

1

Представники проєкту USAID відзначили успішний досвід у реалізації конкурсу з надання мінігрантів для відновлення бізнесу в межах проєкту “Довіра”. У листопаді 2024 року планується новий етап конкурсів із надання мікрогрантів для 100 виробників Львівської та Івано-Франківської областей.
Актуальну інформацію щодо особливостей маркетингу крафтової продукції на конференції представила засновниця Сільськогосподарського дорадчого центру “Фермерська країна” Наталія Табінська.

1

1

Інші виступи учасників конференції були присвячені особливостям підбору грантів та заповненню грантових заявок, а також питанням оподаткування з урахуванням особливостей організаційно-правової форми суб’єкта підприємницької діяльності – виробника крафтової продукції.

Допис підготували Павло МУЗИКА та Дмитро СОЛОМОНКО, викладачі

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru