EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

День знань у Львівському національному університеті імені С.З.Ґжицького розпочався  традиційно (як колись до карантинних  часів) святковою літургією у церкві Святої Трійці, під час якої настоятель церкви Степан Кащук, ректорат університету, викладачі, батьки і студенти-першокурсники молилися за здоров’я, успішне навчання та працю.

    DSC 8161 копія

DSC 8182 копія

 

DSC 8190 копія

DSC 8194

DSC 8210

DSC 8231

Свято продовжилося урочистою академією на площі перед головним корпусом університету. Зустрічали першокурсників, які крокували поряд зі своїми деканами та викладачами,  вишиваними рушниками. Їх  прийшли привітати численні гості, друзі, батьки, старшокурсники, викладачі і співробітники університету. Серед них:перший заступник голови Львівської обласної ради Євген Гірник, заступник голови міста Львова Любомир Зубач, голова Личаківської райдержадміністрації Орест Тимчишин, директор Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок, доктор Honoris Cusa ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького Ігор Коцюмбас, директор Інституту біології тварин НААН України Юрій Салига, радник при дирекції Інституту сільського господарства карпатського регіону НААН  Григорій Седіло, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин, директор Львівської регіональної лабораторії ветеринарної медицини Андрій Остап’юк, заступник начальника Західного міжрегіонального головного управління ДПСС на кордоні Мирослав Рибайчук, голова Львівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України Михайло Тарнавський, настоятель храму Святої Трійці отець Степан Кащук і студентський капелан Ігор Хомічак, соліст Львівського національного Академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів Ігор Шевчук та інші.

DSC 8250

DSC 8251

DSC 8254

DSC 8260

DSC 8262

DSC 8266 

DSC 8269

З теплою батьківською промовою до понад 900 юнаків і дівчат першим звернувся ректор університету, член-кореспондент НААН України, професор Володимир Стибель:  «Ви стали членами великої академічної родини одного з найстаріших університетів Львова і нашої країни! Цьогоріч ми будемо відзначати 140-річчя відкриття у Львові Цісарсько-королівської Ветеринарної школи з клінікою-стаціонаром для тварин. Саме від неї починаються витоки існування нашого університету ще у 1784 році.

За роки своєї діяльності наш університет підготував десятки тисяч високо кваліфікованих спеціалістів і вийшов далеко за рамки вузькопрофільного освітнього закладу агарного напрямку. Сьогодні ми навчаємо не лише майбутніх лікарів ветеринарної медицини, а й фахівців з понад 20 інших, затребуваних на ринку праці, спеціальностей.

Професорсько-викладацький склад нашого університету розуміє сучасні виклики з реформування вищої школи, постійно шукає шляхи вдосконалення та покращення своєї роботи та навчання студентів.

Прошу вас зрозуміти найголовніше – викладачі є вашими надійними партнерами, які готові вас вчити, допомагати осягати таємниці науки. Не бійтеся мати власну думку, критикувати, дискутувати, експериментувати. Бо лише міцні знання є запорукою доброї роботи і достойного заробітку  в майбутньому».

Він також зауважив, що зросла географія вступників:  у цьому році в університеті навчатимуться юнаки і дівчата з 20 областей України та міста Києва. Третина усіх першокурсників не є мешканцями Львівщини. Також цьогоріч навчатимуться в університеті й студенти з-за кордону: Азербайджану, Польщі, Тунісу, Сірії та Індії.

«Сьогоднішнє свято посвяти першокурсників у студенти – це ваш старт у серйозне доросле життя! Пройдіть усю цю дистанцію достойно і здобудьте омріяний диплом. У добру путь!»,– такими словами завершив свою промову ректор університету Володимир Стибель.

 Привітали першокурсників численні гості. Зокрема  випускник нашого університету 1972 року, радник при дирекції інституту сільського господарства карпатського регіону НААН, професор, академік НААНУ Григорій Седіло. Він привітав першокурсників із важливою подією у їхньому житті, побажав вчитися, працювати і досягати омріяних висот, а також  любити свій університет і Україну так, як заповідав великий українець Андрей Шептицький: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею… ». 

Вітали першокурсників посадовці міста та області, батьки, професорсько-викладацький колектив університету, студенти-старшокурсники. Святковий настрій створив соліст Львівського національного Академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів Ігор Шевчук, виконавши гімн України, пісню «Рідна мати моя…» та відомий  неаполітанський твір «О sole mіо». Першокурсники урочисто виголосили клятву студента, з рук ректора університету Володимира Стибеля отримали символічний студентський квиток та виконали студентський гімн «Гаудеамус».

DSC 8271

DSC 8274

DSC 8277

DSC 8300

DSC 8316

DSC 8321

DSC 8324

DSC 8356

Привітав першокурсників князь Лев, син Данила Галицького, на честь якого названо наше місто. Він прибув із сивої давнини як справжній лицар на коні і  дав настанови першокурсникам: «Творіть майбутнє батьківщини нашої, не силою, а лише вченістю, не кривдою, а лише розумом, не зрадою, а лише вірою!»

DSC 8326

DSC 8329

За давньою християнською нашого народу кожне велике діло окроплюється свяченою водою. Студентський капелан отець Ігор Хомічак також виголосив промову. Він побажав ректору В.Стибелю бути добрим батьком у цьому домі як до малих, так і до старших «дітей», викладачам  –ділитися своїми знаннями, студентам – не боятися вчитися, йти до вершини знань, адже з вершини и видно все, що створив Бог,  і на перше місце ставити кредо» «Бог і Україна понад усе!», а також  пам’ятати: «Ви – не майбутнє , а теперішнє України!» З цими словами він окропив свяченою водою першокурсників та всіх присутніх.

DSC 8359

DSC 8360

Ще однією традицією, яка є лише в нашому університеті, свято завершується ходою першокурсників (таке право надається лише їм  першого вересня) через символічну золоту підкову, яка є символом удачі й щастя українців. І ми віримо, що це додасть юнакам і дівчатам віри у власні сили, спонукатиме до навчання і наукових відкриттів протягом усіх років навчання в університеті.

DSC 8366

Пресслужба

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru