- Деталі
-
Опубліковано: 01 травня 2025
-
Перегляди: 22
24–26 квітня 2025 року відбулася професійна виставка індустрії харчової обробки FOTEG ISTANBUL 2025 (Туреччина, м. Стамбул), на якій було продемонстровано останні тенденції та новинки турецького та світового продовольчого ринку. Харчову виставку відвідали не лише представники з Туреччини, а й з різних країн світу, зокрема і з України. У заході взяла участь делегація Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, а саме в. о. декана факультету ветеринарної медицини Тарас Пундяк, в. о. декана факультету біолого- технологічного Андрій Бойко, в. о. декана факультету харчових технологій та біотехнології Галина Коваль, декан факультету менеджменту, бізнесу та публічного адміністрування Олег Гримак, в. о. декана факультету суспільного благополуччя та здоров’я людини Богдан Семенів, доцент кафедри менеджменту і бізнес-адміністрування Мирослава Вовк, доцент кафедри менеджменту ІТ-сфери Олена Кіндрат.
- Деталі
-
Опубліковано: 29 квітня 2025
-
Перегляди: 25
24 квітня 2025 року професор університету Маунт Сент Вінсент (м. Галіфакс, Нова Шотландія, Канада), завідувач кафедри нутриціології Богдан Луговий прочитав гостьову лекцію на тему «Харчові продукти і глікемія: роль молочних продуктів» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня ОПП «Харчові технології» та другого (магістерського) рівня ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки молока) з обов’язкових компонент «Основи фізіології та гігієни харчування», «Теоретичні основи харчових виробництв» та «Технологія молочних продуктів функціонального призначення». Професор Луговий звернув увагу на те, що у світі гостро стоїть проблема метаболічного синдрому і тісно пов’язаного з ним цукрового діабету другого типу. Тому для профілактики цього захворювання, а також для людей, які з ним зіткнулися, важливо вживати продукти із низьким глікемічним індексом, і саме молочні продукти до них належать. Але важливішим є те, що молоко і молочні продукти мають високий інсулінонемічний індекс, свідченням чого є підвищення рівня інсуліну в крові після їх споживання. Професор Луговий детально зупинився на механізмі такої дії, який пов’язаний із впливом пептидів, що походять із сироваткових білків молока. У своїй лекції професор Богдан Луговий також представив результати власних клінічних досліджень, які підтверджують цю гіпотезу.
Детальніше: Гостьова лекція професора канадського університету Маунт Сент Вінсент Богдана Лугового