EN   UA

зображення viber 2024 06 19 11 49 29 560

Учні навчальних закладів міста Львова та Львівської області, а також члени Малої академії наук учнівської молоді взяли участь у літній освітньо-професійній орієнтаційній школі «FoodLife», що проходить на базі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Під керівництвом доцента кафедри біологічної та загальної хімії, кандидата біологічних наук Ярослави Ваврисевич відвідали кафедру технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів. Завідувач кафедри Уляна Драчук виступила з вітальним словом до гостей, в якому наголосила про актуальність навчання у нашому закладі вищої освіти, зокрема за освітньою програмою 181 «Харчові технології».

Детальніше...

IMG 559042bac3e0119f3569675a715650bb V1

Круглий стіл групи забезпечення та гаранта ОПП “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса” другого (магістерського ) рівня вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології”
Стратегія реформування вищої освіти передбачає створення системи моніторингу та постійного поліпшення якості вищої освіти, що відповідає рекомендаціям і стандартам Європейського простору вищої освіти. Тому гарант освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса” спеціальності 181 “Харчові технології” Уляна Драчук 22 листопада 2023 року організувала зустріч науково-педагогічних працівників, які залучені до освітньої програми. Запрошені від адміністрації: проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Двилюк і декан факультету харчових технологій та біотехнології Галина Коваль.

Детальніше...

01 05 09

Вітаємо студентку 4 курсу ФХТБ спеціальності 181"Харчові технології" Гординську Юлію з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за темою: "Розробка технології нових видів посічених м'ясо-рослинних напівфабрикатів лікувально-профілактичного призначення" виконаної під керівництвом доцента кафедри технології м'яса, м'ясних та олійно-жирових виборів Ірини Михайлівни Басараб.

Детальніше...

IMG 1230 Copy

ДРАЧУК УЛЯНА РОМАНІВНА –завідувач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат технічних наук, доцент
Освіта: вища, у 1997 році закінчила Львівську академію ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та здобула кваліфікацію спеціаліста з технології зберігання, консервування та переробки м’яса.25 травня 2012 року у Вінницькому національному аграрному університеті (м. Вінниця) захистила кандидатську дисертацію на тему «Інтенсифікація екстрагування термолабільних субстанцій із застосуванням поверхнево-активних речовин на прикладі органопрепаратів» за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв (ДК № 008908 від 26 вересня 2012року). У лютому 2018 року отримала атестат доцента кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (АД № 000553).
Кар’єра: з 2006 року по 2009 рік – аспірант кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; з 2010 по 2011 рік – асистент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; з 2012-2018 – старший викладач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; 2018 рік – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; з липня 2018 року по теперішній час – завідувач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів.
Коло наукових інтересів: інтенсифікація тепло-масообмінних процесів при виробництві м’ясних продуктів спеціального призначення; виробництво м’ясних продуктів із використанням вторинних сировинних ресурсів та інноваційних харчових добавок.
Основні наукові та навчально- методичні праці: є автором та співавтором загалом 104 праць, Монографія за кордоном (Латвія) – 1; з яких наукові публікації включені до наукометричної базиScopusтаWebofScience -9; наукові праці включені до переліку фахових вид фахових видань МОН України -41, інші наукові праці 31; навчально-методичних праць - 16; деклараційних патенти -6.
Наукова робота: виконавець теми в межах робочого часу 0120U102503«Розробка і удосконалення технології м’ясних та олійно-жирових виробів із раціональним використанням сировинних ресурсів».
Підвищення кваліфікації: у 2017 році пройшла курси підвищення кваліфікації у Національному університеті біоресурсів та природокористування України та місячне стажування у Жешівському університеті Інститут біотехнології з 01.102017р – по 01.11.2017 р.). У липні 2022 року брала участь у навчальному стажуванні з підготовки проектів ЄС ERASMUSта обміну досвідом у проекті «MO-LAB 2»у Тюрингійській Агенції Європейських програм (м. Ерфрут, Німеччина).
Перелік закріплених навчальних дисциплін:
Теоретичні основи харчових виробництв.
Технології мʼяса і мʼясних продуктів.
Безвідходні технології мʼясної галузі.
Сучасні тенденції харчової індустрії.
Додаткові відомості:
З грудня 2022 експерт з розгляду наукових проектів МОН України.
Е – mail: ul.drachuk@ gmail.com, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 


KovalКОВАЛЬ ГАЛИНА МИХАЙЛІВНА – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат ветеринарних наук, доцент.
Освіта: вища, у 2002 році закінчила Львівську академію ветеринарної медицини імені С.З. Гжицького і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Ветеринарна медицина» та здобула кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини – ветсанексперта. У 2008 році в Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького захистила кандидатську дисертацію на тему «Ветеринарно-санітарна експертиза яловичини, отриманої від бугайців поліської м’ясної та симентальської порід, за корекції мікроелементного живлення дефіцитними мікроелементами та їх метіонатами» за спеціальністю 16.00.09 – ветеринарно-санітарна експертиза (ДК № 051734 від 28 квітня 2009 року). У вересні 2015 року отримала атестат доцента кафедри загальнотехнічних дисциплін та контролю якості Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (12 ДЦ № 044196).
Кар’єра: з 2011 року по 2012 рік – асистент кафедри ветеринарно-санітарної і радіологічної експертизи, стандартизації та сертифікації; з 2012 по 2013 рік – старший викладач кафедри загальнотехнічних дисциплін; з 2015-2017 – доцент кафедри загальнотехнічних дисциплін; з липня 2018 року по теперішній час – декан факультету харчових технологій та біотехнології, та доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів.
Коло наукових інтересів: харчова та біологічна цінність харчових продуктів, виробництво м’ясних продуктів із використанням вторинних сировинних ресурсів.
Основні наукові та навчально- методичні праці: є автором та співавтором загалом 90 праць, наукові праці включені до переліку фахових вид фахових видань МОН України - 30, інші наукові праці 31; навчально-методичних праць - 16; деклараційних патенти - 4.
Наукова робота: виконавець теми в межах робочого часу 0120U102503 «Розробка і удосконалення технології м’ясних та олійно-жирових виробів із раціональним використанням сировинних ресурсів».
Підвищення кваліфікації: у 2014 році пройшла курси підвищення кваліфікації у м. Лодзь, Вища школа інформатики і живності (Республіка Польща); у 2022 році пройшла місячне стажування у Тюрингійській Агенції Європейських програм (м. Ерфрут, Німеччина).
Перелік закріплених навчальних дисциплін:
Товарознавство
Додаткові відомості:
Е – mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


 

IMG 1192 CopyБАСАРАБ ІРИНА МИХАЙЛІВНА – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат сільськогосподарських наук, доцент. Освіта: вища, у 2007 році закінчила Львівську національну академію ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та здобула кваліфікацію магістра з технології зберігання, консервування та переробки м’яса. 19 листопада 2013 року в Інституті біології тварин НААН України (м. Львів) захистила кандидатську дисертацію на тему «Зміна активності маркерних ензимів у крові та органах тварин за дії екзогенних чинників» за спеціальністю 03.00.04 – біохімія (ДК № 019600 від 14 лютого 2014 року). У березні 2019 року отримала атестат доцента кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (АД № 001949).

Кар’єра: з 2008 року по 2010 рік – аспірант НДІ біотехнологічних основ підвищення продуктивності тварин Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького; з 2011 по 2015 рік – асистент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; з 2015-2017 – старший викладач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; з 01 вересня 2016 року по 01 липня 2018 року – в. o. завідувача кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів; з 2017 року – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів без вченого звання; з березня 2019 року по теперішній час – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів.
Коло наукових інтересів: зміни біохімічних процесів у м’ясі та м’ясних продуктах оздоровчого призначення в процесі їх виробництва; виробництво інноваційних м’ясних продуктів із використанням нетрадиційної сировини.
Основні наукові та навчально-методичні праці: є автором та співавтором загалом 118 праць; з яких наукові публікації включені до наукометричної бази Scopusта Web of Science – 5; наукові праці включені до переліку фахових видань МОН України – 31, інші наукові праці – 44; навчально-методичних праць – 35; деклараційний патент – 1.
Наукова робота: виконавець теми в межах робочого часу 0120U102503 «Розробка і удосконалення технології м’ясних та олійно-жирових виробів із раціональним використанням сировинних ресурсів».
Підвищення кваліфікації: у 2017 році пройшла курси підвищення кваліфікації у Національному університеті біоресурсів та природокористування України та місячне стажування у Вармінсько-Мазурському університеті м. Ольштин (Польща) з 21.10.2018 р. – по 21.11.2018 р.).
Перелік закріплених навчальних дисциплін:
Проектування підприємств м’ясної промисловості
Технологічне обладнання м’ясної галузі
Технологія продуктів функціонального призначення
Інноваційні технології в мʼясній галузі
Додаткові відомості:
Е – mail: iryna.basarab@ gmail.com, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


IMG 1178 Copy

ГАЛУХ БОГДАН ІВАНОВИЧ – доцент кафедри кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат технічних наук, доцент.
Освіта: вища, у 2000 р. закінчив санітарно-технологічний факультет Львівської академії ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія молока і молочних продуктів» та здобув кваліфікацію спеціаліста. 11 грудня 2012 року у Одеській національній академії харчових технологій (м. Одеса) захистив кандидатську дисертацію на тему «Технологічні особливості виробництва розсольних сирів з молока різних видів тварин» за спеціальністю 05.18.04 – технологія, м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів (ДК № 013073 від 28 березня 2013 року). У липні 2018 року отримав атестат доцента кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (АД № 001083).
Кар’єра: з 2004 по 2009 р.р. – аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (спеціальність 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів). З лютого 2009 року. – асистент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів. З червня 2015 року – старший викладач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів. З липня 2017 року – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів. З 2011 року – очолює відділ сприяння працевлаштуванню студентів і випускників (з грудня 2021 року – відділ працевлаштування та зв’язків з виробництвом).
Коло наукових інтересів: наукові основи розробки технологій регіональних м’ясних та олійно-жирових продуктів функціонального призначення із сировини Карпатського регіону.
Основні наукові та навчально-методичні праці: є автором та співавтором загалом 106 праць, 5 наукових публікацій включені до наукометричних баз Scopus та Web of Science; наукові праці включені до переліку фахових видань МОН України – 35, інші наукові праці 20; навчально-методичних праць - 45; деклараційні патенти - 1.
Наукова робота: виконавець теми в межах робочого часу 0120U102503 «Розробка і удосконалення технології м’ясних та олійно-жирових виробів із раціональним використанням сировинних ресурсів».
Підвищення кваліфікації: у 2017 році пройшов курси підвищення кваліфікації у Національному університеті біоресурсів та природокористування України та міжнародне стажування у Тюрінгійській агенції Европейських програм ThAEP (м.Ерфурт, Німеччина) з 17.01.2018 по 17.02.2018р. У липні-серпні 2022 року взяв участь у навчальному міжнародному стажуванні з підготовки проєктів ЄС ERASMUS та обміну досвідом у проекті «MO-LAB 2». Тема стажування: «Розробка і управління проєктами ЄС для підприємств харчової і переробної промисловості».
Перелік закріплених навчальних дисциплін:
Технологія переробки птиці
Основи промислового будівництва і санітарної техніки
Технологічна експертиза виробництва м’ясних продуктів.
Інжиніринг підприємств галузі
Додаткові відомості:
Нагороджений грамотами: голови Львівської обласної Ради і голови Львівської обласної державної адміністрації, та Львівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу.
З вересня 2022 року член навчально-методичної ради університету,
У грудні 2021 року участь у експертній оцінці проєктів УкрІНТЕІ спільних українсько-словацьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022 2023 рр.
Є учасником народного чоловічого хору «Дзвін». Бере активну участь у громадському житті університету.
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


IMG 1223 Copy

РОМАШКО ІРИНА СЕРГІЇВНА –доцент кафедритехнології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат технічних наук.
Освіта: вища.У 1996 році закінчила Державний університет «Львівська політехніка»і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Біотехнологія» та здобула кваліфікацію інженера-технолога.25 жовтня 2002 року у НУ «Львівська політехніка» захистила кандидатську дисертацію на тему «Зневоднення нафтових емульсій поліестерами на основі поліетиленгліколів» за спеціальністю 05.17.07 – хімічна технологія палива і пальномастильних матеріалів(ДК № 017097 від 15 січня 2003 року). У лютому 2015 року отримала атестат доцента кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (12ДЦ № 041553).
Кар’єра: з 1996 року по 2000 рік – аспірант кафедри ХТНГ Національного університету «Львівська політехніка»; з 2000 по 2002рік – старший лаборанткафедриХТНГ НУ «Львівська політехніка»; з 2002 по 2003 рік – молодший науковий співробітник кафедри ХТНГ НУ «Львівська політехніка»;з 2003 по 2004 рік – асистент кафедри МЛ НУ «Львівська політехніка»; з 2004 по 2006 рік –старший викладач кафедри МЛ НУ «Львівська політехніка», з 2006 по 2009 рік – старший науковий співробітникІнституту біології тварин УААН.
З вересня 2009 року – асистент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького; з вересня 2010 року – старший викладач кафедри ТММОЖВ ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького; з липня 2013 року і до сьогодні– доцент кафедри ТММОЖВ ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького;з вересня 2018 по травень 2022 року – заступник декана факультету харчових технологій та біотехнології ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького; з вересня 2021 і до сьогодні – за сумісництвом доцент кафедри біотехнології та радіології ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.
Коло наукових інтересів: вивчення харчових емульсійних систем та їх компонентів.
Основні наукові та навчально-методичні праці: є автором та співавтором 91 праці,з яких:наукових праць, включених до переліку фахових видань МОН України– 26, інших наукових праць– 25; навчально-методичних праць –40.
Наукова робота: виконавець теми в межах робочого часу 0120U102503«Розробка і удосконалення технології м’ясних та олійно-жирових виробів із раціональним використанням сировинних ресурсів».
Підвищення кваліфікації:у 2022 році пройшла стажування на кафедрі технології органічних продуктівНаціонального університету «Львівська політехніка»(з 16.05.22 р. по 30.06.22 р.).
Перелік закріплених навчальних дисциплін:
– Технології харчових виробництв,
– Харчові добавки,
– Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю,
– Методологія наукових досліджень.
Додаткові відомості:
З листопада 2021 року –рецензент журналу Вісник Національного університету «Львівська політехніка», серія: «Хімія, технологія речовин та їх застосування».
Е-mail: mysh7606@ gmail.com , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


 

IMG 0457

СІМОНОВА ІРИНА ІЛЛІВНА – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат технічних наук, доцент
Освіта: вища, у 2012 році закінчила Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та здобула кваліфікацію спеціаліста з технології зберігання, консервування та переробки м’яса.
31 жовтня 2018 року у Національному університеті харчових технологій (м. Київ) захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням сочевиці та пряно-ароматичних рослин» за спеціальністю 05.18.04 - технологія мʼясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів (ДК № 0050185 від 18 грудня 2018 року).
27 вересня 2021 року отримала атестат доцента кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (АД № 008693).
Кар’єра: з 2012 року по 2015 рік – аспірант кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького;
з 2014 року по 2016 рік – лаборант кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів;
з 2015 року по 2016 рік – керівник відділу контролю якості і безпеки сировини і готової продукції за сумісництвом, ПП «Едель»;
з 2016 року по 2018 рік – асистент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького;
з 2018 року по 2021 рік – старший викладач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького;
з 2021 року до тепер – доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.

Коло наукових інтересів: розробка технологій м'ясних, м'ясо-рослинних продуктів харчування; делікатесної продукції з дієтичного м’яса і водоплавної птиці; прянощів, приправ, маринадів і розсолів на основі пряно-ароматичної та дикорослої рослинної сировини для м’ясної промисловості.
Основні наукові та навчально - методичні праці: є автором та співавтором загалом 78 праць, Колективна монографія за кордоном (Прага, Чехія) – 1; з яких наукові публікації включені до наукометричної бази Scopus та Web of Science – 9; наукові праці включені до переліку фахових вид фахових видань МОН України - 32, інші наукові праці – 20; навчально-методичних праць - 11; деклараційних патенти – 4; ТУ – 1.
Наукова робота: виконавець теми в межах робочого часу 0120U102503 «Розробка і удосконалення технології м’ясних та олійно-жирових виробів із раціональним використанням сировинних ресурсів».
Підвищення кваліфікації: у 2017 році пройшла курси підвищення кваліфікації в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (свідоцтво про підвищення кваліфікації СС00493706/002026-17) та у 2019 році пройшла місячне стажування у Куявському університеті у Влоцлавеку (Республіка Польща). У 2019 році отримала сертифікат про знання іноземної (англійської) мови на рівні В2.
У 2023 році пройшла підвищення кваліфікації на тему «Комунікативна компетентність через призму навчання online» (Сертифікат №783236386964).

Перелік закріплених навчальних дисциплін:
Технологія мʼяса;
Технології харчових виробництв;
Технологічне обладнаня харчових виробництв;
Технологічні розрахунки, облік і звітність у м'ясній галузі;
Фізико-хімічні та біохімічні основи обробки сировини у м’ясній промисловості.
Додаткові відомості:
Від 12 грудня 2022 року є експертом з експертизи проєктів наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, що подаються для участі у конкурсах, які проводитиме Міністерство освіти і науки України, та звітів про їх виконання за тематичними напрямами, за якими буде здійснюватись експертиза.
Від 2022 року є рецензентом «Eastern-European Journal of Enterprise Technologies», том «Технологія та обладнання харчових виробництв», що включений до Переліку ВАК України, а з 2015 року індексується в наукометричній базі даних Scopus.
Член редакційної колегії НВ ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій, серія «Харчові технології».
Член ради стейкхолдерів і секретар освітньо-професійної програми «Освітні, педагогічні науки».
У 2020 році закінчила Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького і отримала спеціальність «Освітні, педагогічні науки» та здобула професійну кваліфікацію «Магістр освітніх, педагогічних наук, викладач вищого навчального закладу».
З 2017 р., 2019 – 2021 роки – технічний секретар приймальної комісії, 2018 р., 2022 р. – оператор ЄДБО під час роботи вступної кампанії.

Е – mail: ira.markovuch@ gmail.com, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


9 Двилюк Іванна Іванівна асистентка removebg preview

ДВИЛЮК ІВАННА ІВАНІВНА - кандидат сільськогосподарських наук, старша викладачка кафедри.

У 2006 році закінчила Львівську національну академію ветеринарної медицини імені С.  З. Ґжицького за спеціальністю "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва " та здобула кваліфікацію інженера-технолога.

З 2015р. по 2018 рр.– аспірант лабораторії екологічної фізіології та якості продукції Інституту біології тварин НААН.

З 2018 р. по 2019 працювала молодшим науковим співробітником лабораторії екологічної фізіології та якості продукції Інституту біології тварин НААН.

З 2019 року асистентка кафедри біотехнології та радіології ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.

26 квітня 2021 року захистила кандидатську дисертаційну роботу на тему: «Фізіолого-біохімічні процеси в організмі бджіл та репродуктивна функція бджолиних маток за підгодівлі цитратами Ag і Cu» та отримала диплом кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.13 – фізіологія людини і тварин.

2022-2024 р.р. – старший викладач кафедри біотехнології та радіології.

З вересня 2024 року – старший викладач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.

Основні наукові та навчально-методичні праці: співавторка 15 статей, з яких наукові публікації включені до наукометричної бази Web of Science – 1; наукові праці включені до переліку фахових видань МОН України – 14; 2 - еклараційних патентів та 2 методичних рекомендацій.

Дисципліни, які викладає:

фізико-хімічні та біохімічні основи обробки сировини у м’ясній промисловості, технологія м’яса, основи кріогенних і сушильних технологій, технологічне обладнання харчових виробництв

Сфера наукових інтересів:  фізіолого-біохімічні процеси в організмі тварин та покращення біологічної і харчової цінності харчових продуктів.  

Член ГО «Української асоціації біобезпеки» та Українського фізіологічного товариства.

Наукометрія:
Publons: https://publons.com/researcher/3238054/ivanna-dvylyuk
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3026-7182
е-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 


Мороз Олена О

МОРОЗ ОЛЕНА ОЛЕКСІЇВНА – старший викладач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат технічних наук (за сумісництвом)

Освіта: вища, у 1996 році закінчила Львівську академію ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та здобула кваліфікацію інженера-технолога. 19 травня 2016 року в Національному університеті харчових технологій (м. Київ) захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням композиційних білоквміщуючих наповнювачів» за спеціальністю 05.18.04 – Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів (ДК № 037927 від 29 вересня 2016 року).

Кар’єра: з 2007 р. по 2011 р. навчалась в аспірантурі Національного університету харчових технологій на заочній формі навчання, успішно поєднувала наукову діяльність з викладацькою роботою в технікумі.

З 1996 року по теперішній час – викладач відділення харчових технологій Відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж технології та бізнесу НУХТ».

З вересня 2018 року по теперішній час – старший викладач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів.

Коло наукових інтересів: розробка технологій м’ясних, м’ясо-рослинних продуктів харчування.

Основні наукові та навчально-методичні праці: є автором та співавтором 37 наукових праць, у тому числі 11 опублікованих у фахових виданнях, 2 наукових публікацій включені до наукометричних баз Scopus, 2 у фахових виданнях з міжнародним індексом цитування (Index Copernicus), 3 у наукових і виробничо-практичних журналах, 11 тезах доповідей, 5 патентах України на корисну модель.

Наукова робота: виконавець теми в межах робочого часу 0120U102503 «Розробка і удосконалення технології м’ясних та олійно-жирових виробів із раціональним використанням сировинних ресурсів».

Підвищення кваліфікації: з 02 листопада по 01 грудня 2020 року на базі Тюрінгійської агенції Європейських програм (м. Ерфрут, Німеччина) пройшла підвищення рівня обізнаності з методологію викладання дисципліни «Мікробіологія м’ясної галузі. У квітні 2021 року пройшла курси «Цифрові технології в організації дистанційного та змішаного навчання в умовах закладів фахової передвищої освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» ГО «Центр освітніх ініціатив «Толока», Український відкритий університет післядипломної освіти, Громадська Спілка «Всеукраїнська академія інноваційного розвитку освіти». У червні 2022 р. пройшла курси «Дидактичні засади професійного розвитку педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти в умовах воєнного стану ДЗВО «Університет менеджменту освіти», ГО «Центр освітніх ініціатив «Толока», Український відкритий університет післядипломної освіти, Громадська Спілка «Всеукраїнська академія інноваційного розвитку освіти» і отримала сертифікат №450\06-22. У 2022 році пройшла навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів ГО «Прометеус». У березні 2023 року пройшла курси «Цифрові інструменти Google для освіти. Базовий рівень» та онлайн-курс для викладачів «Академічна доброчесність». 25-26 жовтня 2023 року пройшла онлайн-навчання за програмою підвищення кваліфікації завідувачів методичних (педагогічних) кабінетів, методистів закладів фахової передвищої освіти «Методологічні засади організації професійного розвитку педагогічних працівників в умовах оновленого змісту освіти».

У 2019 році отримала сертифікат про знання іноземної (польська) мови на рівні В2.

Перелік закріплених навчальних дисциплін:

Технології харчових виробництв;

Технохімічний і мікробіологічний контроль у м’ясопереробній галузі.

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


IMG 1262 CopyКІНАШ ЛЮБОВ МИХАЙЛІВНА – старший лаборант кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів.
Освіта: вища, у 2002 році закінчила Львівську академію ветеринарної медицини імені С.З.Ґжицького і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Ветеринарна медицина» та здобула кваліфікацію спеціаліста – лікаря ветеринарної медицини – ветсанексперта.
Карʼєра: з 2018 року по теперішній час – старший лаборант кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів.


З 22 жовтня доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Ірина Басараб факультету харчових технологій та біотехнології нашого університету розпочала науково-педагогічне стажування на базі Регіональної лабораторії сенсорного аналізу продукції тваринництва Вармінсько-Мазурського Університету в Польщі (м. Ольштин).

Детальніше...

Дочірні категорії