EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Останнє засідання вченої ради Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького в 2019 році, що відбулося 26 грудня, розпочалося різдвяною колядою – завітав народний чоловічий хор “Дзвін” (керівник Степан Дольний) з різдвяною зіркою, колядками та вішуваннями і створив усім новорічно-різдвяний настрій.

Ректор університету, професор Володимир Стибель продовжив привітання. Він привітав одного з учасників чоловічого хору – художника університету Павла Тарасюка з 80-річчям і вручив подарунки. Також ректор привітав кандидатку фізико-математичних наук, асистентку кафедри фізики і математики Вікторію Саварин із Дипломом фіналістки for Women in science fondation L'oreal, яка увійшла у ТОП-10 жінок-вчених, які претендували на Другу українську премію “Для жінок у науці -2019, що є частиною глобальної програми l'oreal-Юнеско.
Останнє засідання вченої ради університету в 2020 році було дуже насиченим, і окрім 15 питань, які стояли на порядку денному, вчена рада заслухала проректора з наукової роботи Олега Федця про масштабну реформу вищої освіти, про яку розповіла Міністр освіти і науки Ганна Новосад під час презентації концепції реформи 24 грудня в Києві, на якому він був присутнім. Реформа розпочнеться з 1-го січня 2020 року в Україні і має на меті змінити механізм фінансування та управління закладами, а також розширити можливості для освіти дорослих. Проектор знаукової роботи Олег Федець розповів про новації, де однією з перших, що почне діяти вже з 1 січня 2020 року, стане нова формула фінансування вищої освіти. Основна ідея реформи, запропонована МОН України, — зняти пряму залежність фінансування вишів від кількості студентів і спрямувати гроші у найкращі заклади, які оцінюватимуться за конкретними показниками.
Згодом учасники вченої ради ухвалили звіти НДР, що фінансуються за кошти держбюджету України, також звіти з роботи спеціалізованих вчених рад Університету, згідно з якими, протягом 2019 року спецради прийняли і ухвалили чотири докторські та сім кандидатських дисертацій.
Також вчена рада ухвалила Положення про приймальну комісію та Правила прийому на навчання до ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького у 2020 р. (доповідач Р.С. Данкович). Він зокрема розповів про нові умови, що стартуватимуть у правилах прийому в новому році. Серед них: творчий конкурс для вступників на спеціальність 017 “Спортивна культура і спорт”, мотиваційний лист абітурієнтів, які вступають до університету на базі ПЗСО (до речі, моьтиваційний лист додаватиме вступникові один відсоток від конкурсного балу) та інші.
Проректор з науково-педагогічної роботи Двилюк І.В.доповів про підготовку до 2020-2021 навчального року, інформаційне повідомлення про динаміку контингенту здобувачів, про склад навчально-методичної ради університету, щодо Положення про начально-методичну раду університету, щодо Положення про начально-методичну комісію спеціальності тощо.

Вчена рада також рекомендувала до друку монографії «Астма коней» (автори Кубяк К., Максимович І.А., Слівінська Л.Г.) навчально-методичний посібник а «Методи дослідження якості води та охорона джерел водопостачання (автори Вороняк В.В., Козенко О.В., Двилюк І.В.), ухвалила теми докторських дисертацій та проходження стажування за кордоном викладачів Матвєєвої М.П., Смолинця І.Б., Радух Н.Б., Коровки С.В.
Ще однією з позитивних ухвал останньої вченої ради університету у 2019 році було присвоєння вчених звань: професора – Юрію Володимировичу Ковальському і доцента – Назару Володимировичу Назаруку, Оресту Володимировичу Кулябі та Галині Володимирівні Сус.


Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru