EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Це день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

Це свято має велике політичне та історичне значення, адже століттями розірваний український народ об'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі –Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна – з Століттями розірваний український народ об'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі – Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна – з Австро-Угорської імперій. Внаслідок об'єднання Української Народної Республіки іЗахідноукраїнської Народної Республіки утворено єдину (соборну) українську державу..
21 січня 1990 р. патріотичні сили організували «живий ланцюг» між Києвом,Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель

Деякий час, з 30 грудня 2011 року, указом на той час президента України Віктора Януковича День соборності на офіційному рівні було скасовано і натомість встановлено «День Соборності та Свободи України». Однак 13 листопада 2014 року указом президента України Петра Порошенка свято було відновлено.

Сьогодні у нашій столиці на мосту Патона, де символічно люди-патріоти об'єднали правий та лівий береги Дніпра, відновлено традицію і створено «живий ланцюг”, що символізує єдність українського народу.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru