EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

31 серпня відбувся телеміст між Природничим університетом у м.Любліні (Польща) і Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького з нагоди присвоєння титулу Doktor Honoris Causa ректору ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицього, професору Володимиру Стибелю.  У ньому взяли участь  святкові сенат у польському університеті і вчена рада   - в ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького.

Треба зазначити, що ця подія за звичних обставин мала б відбутися  у Люблінському природничому університеті, однак через світову пандемію COVID -19, закриті кордони  і невизначеність подальшої ситуації із захворюванням відбулася завдяки телемосту. Номінуючі і номінант дотрималися усіх процедур і традицій.

  Ректор Люблінського природничого університету Зігмунд Літвінчук розповів історію заснування Люблінського університету,  зазначивши, що історія їхнього вишу, як і всіх польських природничих і ветеринарних університетів, розпочалась з  відділу ветеринарної медицини у Львівському університеті. Тому Люблінський природничий університет, зокрема ветеринарний факультет, є спадкоємцем інтелектуального та наукового доробку довоєнного періоду нашого університету. Однак не лише історія, а теплі й дружні відносини між обома університетами сьогодні  допомагають  торувати шлях до Європи. Зокрема, він акцентував на тому, що добра співпраця між обома вишами  допомогла університетам отримати й освоїти європейський грант майже на 1.5 млн грн, а відносини між ветеринарними факультетами сприяють дружньому спілкуванню між вченими та обміну науковими досягненнями.  Розповідаючи про досягнення ректора нашого університету Володимира Стибеля, він високо оцінив його доробок, як вченого, керівника і людини.  Деканат ветеринарного факультету. Природничого університету у м.Любліні окремо привітав ректора. Зокрема професор Винярчик  зазанчив, що  ректор Володимир Стибель — це та людина, яка відкрила двері ветеринарним лікарям України в Європу.

   Треба зазначити, що звання Doktor  Honoris Causa, яке високо цінується у Європі,  у галузі ветеринарної медицини, приблизно за останніх  80 років, було вперше присвоєно професору з України, ректору нашого університету Володимиру Стибелю. Для ректора, професора Володимира Стибеля. це вже друге визнання з боку польських вчених. Перший титул  Почесного професора Вроцлавського природничого університету  ректор отримав у 2018 році.

   Ректор університету Володимир Стибель виголосив святкову доповідь. Він  зазначив, що він вдячний за це високе звання, яке він вважає визнанням заслуг всього колективу Львівського  національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького.  На знак подяки він передав картину із  зображенням площі Галицької у м.Львові до музею Люблінського університету зі словами: “Я знаю, що у вашому університеті є традиція коли номінанти дарують художні твори мистецтва до вашого музею. Отож передаю цю картину до вашого музею, як частинку серця нашого Львова”. Він висловив сподівання на подальшу добру співпрацю, особисті зустрічі і спільні наукові відкриття між вченими і студентами обох університетів.

   Насамкінець ректор Природничого університету у м.Любліні Зігмунд Літвінчук зазначив, що  з нетерпінням чекає закінчення пандемії  і буде радий побачити професора Володимира Стибеля у Любліні і вручити диплом і нагороди особисто.

Від вченої ради і колективу університету ректора Володимира Стибеля привітав  перший проректор Ігор Турко, зазначивши, що весь університет пишається  нагородою, адже тепер   кожен вчений може скористатись  таким досвідом і далі торувати шлях до Європи, завойовуючи визнання. Згодом лунали привітання від колег-академіків Львівщини, професорів університету, співробітників тощо.

Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru