EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу "Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа підковування коней разом із клінікою-стаціонаром для тварин у Львові" відбулася 18–19 листопада у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького.

Відкрив конференцію і вступне слово виголосив ректор Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького, професор Володимир Стибель. Він привітав учасників конференції, коротко розповів історію ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького, до 140-річчя якого присвячена ця наукова конференція, і звернув увагу на важливість проблем, які у ці дні будуть обговорювати учасники конференції. Зокрема він сказав: « Питання сучасних методів діагностики, лікування та профілактики у ветеринарній медицині завжди будуть важливими для забезпечення здоров’я тварин. Адже все має причинно-наслідкові зв’язки. І з хворобами та інфекціями жартувати не можна. Приклад цьому – пандемія Covid-19 серед людей. Версія про її тваринне походження чітко говорить про те, що багато загроз для здоров’я людини є похідними від проблем із здоров’ям і хворобами тварин. Незважаючи на те, що тематика нашої конференції зосереджена більше на вузьких медичних та клінічних питаннях, я б також хотів акцентувати вашу увагу і на більш широких філософських, екологічних екзистенціальних проблемах, які б мали окреслити нові парадигми нашого життя у, так званий, постковідний період».
Ректор Володимир Стибель побажав учасникам наукової конференції, які присутні у стінах університету, так і спікерам по той бік екрану, які беруть участь у заході в онлайн режимі, гарної роботи та плідних наукових дискусій під час роботи секційних засідань.

На пленарному засіданні були виголошені доповіді:
Володимир Стибель, Мирослав Тимочко (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького) Від кафедри ветеринарії до сучасного університету: 140-річчю Ветеринарної школи у Львові присвячується;
Олег Федець (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького) Однонуклеотидні поліморфізми гена глутатіонтрансферази Р1 як потенційні маркери новоутворень молочної залози у собак;
Ігор Максимович (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького) Кардіоміопатія у коней: етіологія, патогенез, діагностика та лікування;
Віктор Галяс (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького) Презентація видання “Ґжицький С.З. Наукові праці” 2-й та 3-й томи.
Працювали 4 секції:
Секція 1. Незаразні хвороби тварин, фармакологія та токсикологія (модератори: проф. Слівінська Л.Г., проф. Влізло В.В., проф. Гунчак В.М., проф. Гутий Б.В.).
Секція 2. Морфологія, фізіологія, біохімія тварин та історія ветеринарної медицини (модератори: проф. Коцюмбас Г.І., проф. Тибінка А.М., доц. Жила М.І., проф. Грабовський С.С., проф. Ковальчук І.І.)
Секція 3. Заразні хвороби тварин, гігієна та мікробіологія (модератори: проф. Куртяк Б.М., проф. Кісера Я.В., проф. Козенко О.В., проф. Юськів І.Д.)
Секція 4. Акушерство, гінекологія, хірургія та біотехнологія відтворення тварин (модератори: проф. Стефаник В.Ю., проф. Мисак А.Р.
У роботі конференції разом із науково-педагогічними працівниками та аспірантами нашого університету в режимі онлайн взяли участь представники 27 закладів вищої освіти, наукових установ та організацій України: Національний університет біоресурсів на природокористування України (Київ), Білоцерківський національний аграрний університет, Державний біотехнологічний університет (Харків), Дніпровський державний аграрно-економічний університет, Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, Луганський національний аграрний університет (Старобільськ), Волинський національний універиситет імені Лесі Українки (Луцьк), Національний університет «Львівська політехніка», Одеський державний аграрний університет, Подільський державний аграрно-технічний університет (Кам’янець-Подільський), Поліський національний університет (Житомир), Рівненський державний гуманітарний університет, Сумський національний аграрний університет, Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (Київ), Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН України (Вінниця), Iнститут біології тварин НААН України (Львів), Інститут молекулярної біології та генетики (Київ), Інститут проблем матеріалознавства імені І.М. Францевича НАН України (Київ), Тернопільська дослідна станція Інституту ветеринарної медицини НААН України, Приватна ветеринарна клініка «Доктор VET» (Львів), Львівська Національна спілка журналістів України, а також Польщі: Вроцлавський природничий університет (Вроцлав), Вармінсько-Мазурський університет (Ольштин), Університет Миколи Коперника (Торунь), Вармінсько-Мазурська палата лікарів ветеринарної медицини (Ольштин), Любельська палата лікарів ветеринарної медицини (Люблін), Підкарпатська палата лікарів ветеринарної медицини (Перемишль).

Робота з підготовки та проведення конференції була здійснена організаційним комітетом у такому складі: Володимир Стибель (голова комітету), Олег Федець (заступник голови комітету), Андрій Щербатий (секретар комітету), Юрій Стронський, Василь Гунчак, Богдан Гутий, Микола Данко, Микола Жила, Ольга Калініна, Ірина Ковальчук, Богдан Куртяк, Андрій Мисак, Любов Слівінська, Василь Стефаник.
Із усіх виголошених доповідей, половина була представлена онлай. Учасники з інших міст України та з Польщі змогли взяти участь у роботі конференції і при цьому значно заощадили свій час та кошти. Вважаємо, що така дистанційна форма буде використовуватись для проведення усіх майбутніх конференцій.
Від імені оргкомітету та усього колективу університету висловлюємо подяку учасникам конференції.

Оргкомітет

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru