EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1. 1

2 2

2 березня відбулася зустріч викладачів та здобувачів вищої освіти спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (освітньої програми «Зоофізіотерапія»), спеціальності 242 «Туризм» та спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» з представниками Ведмежого притулку «Домажир» – реабілітаційного центру для ведмедів, що розташований поблизу с.Жорниська Яворівського району Львівської області і є популярною туристичною локацією. На зустрічі були присутні: заступник директора Наталія Галайко, менеджер з гостинності закладу Тетяна Первій та координатор освітніх проєктів Марія Глова. які розповіли присутнім про засновників ведмежого притулку – міжнародною зоозахисною організацією «Four paws» (FOUR PAWS), та аспекти діяльності реабілітаційного центру, серед яких догляд за врятованими ведмедями, реабілітація та туризм. Від нашого університету були присутні:декан факультету економіки та менеджменту Олег Гримак, завідувач кафедри епізоотології, професор Богдан Куртяк, доцентка кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Наталія Гордійчук.

3 1
Заступник директрора Наталія Галайко розповіла про біологію бурого ведмедя і особливості догляду за тваринами в умовах неволі. Вона також розповіла про проблеми, з якими стикаються ведмеді, які живуть в неволі, та про методи реабілітації. Менеджер з гостинності закладу Тетяна Первій та координатор освітніх проєктів Марія Глова ознайомили присутніх з історією заснування Ведмежого притулку та діяльністю міжнародної зоозахисної організації «Four paws». Вони розповіли про особливості догляду за врятованими ведмедями у закладі.
Слід зазначити, що для здобувачів вищої освіти спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (освітньої програми «Зоофізіотерапія»), спеціальності 242 «Туризм» та спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» зустріч була дуже цікавою і пізнавальною. Для них презентовано перспективні напрями співпраці, серед яких можливість проходження практик, волонтерська діяльність, спільна організація подій, проведення виїзних лекцій тощо. Студенти проявили неабияку зацікавленість в цих пропозиціях і висловили бажання брати участь у подібних проектах. На сьогодні у Ведмежому притулку працевлаштовано чотири випускники нашого університету. Зустріч була корисною та стала ще одним важливим кроком у залученні молодих фахівців до професійної діяльності.

4

5
Які перспективи співпраці? На зустрічі було презентовано кілька перспективних напрямків співпраці між студентами спеціальностей "Туризм", "Зоофізіотерапія" і "Ветеринарна медицина" та ведмежим притулком "Домажир". До таких напрямків можна віднести:
- Волонтерська діяльність: студенти можуть брати участь у програмах волонтерства у притулку, допомагаючи доглядати за ведмедями, збирати інформацію про них, а також брати участь у різноманітних проєктах з підтримки тварин.
- Спільна організація подій: студенти можуть долучатись до організації заходів у Ведмежому притулку, наприклад, проведення благодійних акцій, збір коштів на розвиток притулку, тематичні екскурсії тощо
- Виїзні лекції: співробітники притулку можуть проводити лекції для студентів з питань догляду за ведмедями, проходження практики та зоозахисту.
- Проведення спільних наукових досліджень: студенти спеціальності "Ветеринарна медицина" можуть брати участь у наукових дослідженнях, пов'язаних з доглядом за ведмедями в умовах неволі, їх лікуванням та реабілітацією.
- Розвиток туризму: студенти спеціальності "Туризм" можуть брати участь у розробці та популяризації туристичних маршрутів у Ведмежому притулку, що сприятиме залученню нових відвідувачів та підтримці розвитку цього об'єкту туризму.
На завершення зустрічі було обговорено багато перспективних напрямів співпраці між університетом та Ведмежим притулком "Домажир": розглянули можливості спільної організації подій, виїзних лекцій, проведення наукових досліджень та інших проєктів. Наші колеги з реабілітаційного центру надали вичерпну інформацію про їх діяльність та досвід у роботі з ведмедями.
Впевнений, що співпраця з Ведмежим притулком "Домажир" може сприяти залученню нових ідей та ресурсів для розвитку подальших спільних проєктів. Разом переможемо!

Богдан ГАЛУХ, керівник
відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru