EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

24-25 червня 2023 відбувся третій підсумковий захід проєкту „Iнноваційний підхід до історичної спадщини: наукова спадщина ветеринарної медицини українсько-польського пограниччя” (VetHeritage) в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща - ХХХx - Україна 2014-2020 «Lviv Veterinary Weekend».

Гостями підсумкового заходу «Lviv Veterinary Weekend» були: Юрій Радилецький, голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради; Андрій Москаленко, начальник відділу «Прес-служба» управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту «Адміністрація міського голови», Львівська міська рада; Михайло Туяхов, заступник начальника відділу організації протиепізоотичних заходів управління здоров’я та благополуччя тварин, організації протиепізоотичних заходів Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України; Анна Войцеховська, Консул Генерального Консульства Республіки Польща у Львові, Марек Войцеховський Консул генерального Консульства Республіки Польща у Львові; Марек Масталєрек, Президент Національної Ради Палати лікарів ветеринарної медицини Республіки Польща (он-лайн); Марек Кубіца, Президент Західно-Поморської Палати лікарів ветеринарної медицини Республіки Польща (он-лайн); Рафаель Лагуенс, Президент Світової федерації ветеринарних лікарів (Іспанія); Джовані Гуадагніні, Віце-президент європейської федерації практикуючих ветеринарних лікарів (Італія); Павел Сиса, професор-емерит, Doctor honoris causa Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького; Аанна Чекай, д.вет.н., професор-емерит, голова суду Любельської Палати лікарів ветеринарної медицини, Мирослава Головач, НВЦ «Племконецентр» (он-лайн).

DSC 0300

 

DSC 9641

DSC 9678

В рамках підсумкового заходу відбулась конференція «Виклики війни в житті лікаря ветеринарної медицини», де ми почули як працює ДПСС України в умовах війни, як працюють вищі навчальні заклади. Досвідом ділились Олег Федець, к.с-г.н., проректор нашого університету та Сергій Боровков, к.вет.н, декан факультету ветеринарної медицини Харківського державного біологотехнологічного університету. Про роботу приватних клінік нам розповіли Марія Дубинська (Нікополь) та Михайло Туяхов (Маріуполь). Цікавою була дискусія про готовність ветеринарної спільноти до вступу у Європейський Союз із Рафаелем Лангесом та Джовані Гуадагніні.
В рамках «Lviv Veterinary Weekend» також проведено:
- презентацію банерів «Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа підковування коней разом з клінікою-стаціонаром для тварин у Львові. Історичні дослідження. 1881-1939рр.»;
- презентацію двомовного українсько-польського каталогу «Зберегти від забуття: з історії вищої ветеринарної школи у Львові» під загальною редакцією професора-емерита Антона Гамоти, автори: Збігнєв Врублєвський, Алла Винярська;
- презентацію українсько-польсько-англійського туристичного путівника «Історичними місцями академії ветеринарної медицини у Львові», автори: Антон Гамота, Збігнєв Врублєвський, Алла Винярська;
- концерт оркестру українських народних інструментів «Намисто». За що ми вдячні керівнику колективу Юрію Вариводі та диригенту оркестру Олегу Кузику. Ваше вболівання за розвиток «Намиста» є прикладом для наслідування усьому колективу нашого університету;
- виставку картин «Війна. Об’єднання. Співпраця. Клітини» ще до сьогодні потішить око у переході між двома корпусами. Дякую Наталі Слободюк та Христині Леськів за допомогу у експозиції картин та створенні QR-коду за яким можна отримати багато інформації про той чи інший мікропрепарат (https://lvet.edu.ua/index.php/kafedra-farmakolohii-ta-toksykolohii.html );
- презентацію історичних цінних пам’яток періоду 1881 – 1939 рр. на території факультету ветеринарної медицини. Дякую Олександру Зайцеву та його команді за організацію виставки;
- апробацію розробленого туристичного маршруту. Дякую екскурсоводам м. Львова за критичну оцінку нашої праці. 25 червня проведено першу зовнішню екскурсію;
- покладання квітів на могили професорів університету (Личаківський цвинтар).

01 08
Будь-який захід вважається вдалим, коли ти бачиш результат і розумієш, що це лише початок великої справи. Дякую усім хто долучився до реалізації проєкту та заходу. Слова вдячності мене переповнюють, оскільки ще раз підтверджую для себе, що найважливішою є Людина.
Дякую проректору з наукової роботи нашого університету Олегу Федцю за допомогу в організації та модерації заходу, слушні консультації та підтримку.
Дякую за доповіді Сергію Боровкову, к.вет.н, декану ФВМ Харківського державного біологотехнологічного університету; лікарям ветеринарної медицини Марії Дубинській та Михайлу Туяхову. Ні на хвилинку не пожалкувала, що запросила вас доповідачами на нашу конференцію. Ви донесли нам та іноземним колегам, як це жити і працювати, коли поруч вибухи, коли вбивають людей, коли руйнується те, що ти будував роками своїми руками… Дякую! Нас всіх втомила війна, а ваші доповіді дали всім зрозуміти – ми не маємо права на втому, бо в іншому випадку війна прийде у Варшаву, у Мадрид, у Рим, у…..
З нами не було Збігнєва Врублєвського, на жаль він не зміг до нас долучитись. Але його присутність відчувалась у кожній хвилині нашого заходу. Саме ця людина донесла і нам і своїм польським колегам якою міцною та впливовою була ветеринарна школа у Львові. Збігнєв Врублєвський був ініціатором багатьох ідей та спільно з професором Антонієм Гамотою ще задовго до початку проєкту популяризували історію ветеринарії нашого університету та були ініціаторами проєкту по дигіталізації журналу «Życie Weterynaryjne», організаторами українсько-польських зустрічей та конференцій лікарів ветеринарної медицини.
Через он-лайн зв’язк Марек Кубіца не долучився, лікар ветеринарної медицини, Президент Західно-Поморської Палати лікарів ветеринарної медицини Республіки Польща, що активно промує наш університет у Польщі та вважає, що наш університет - це історичний скарб польсько-української ветеринарії.
Дякую, своїй рідній кафедрі фармакології та токсикології за ваше терпіння та допомогу.
Дякую, Андрію та Наталі Клєцовим за вашу підтримку та співпрацю. Ваша присутність у цьому проекті була для мене надзвичайно важливою. Саме ви були тими людьми хто багато спілкувався з Рафаелем Лагуенсом, Президентом Світової федерації ветеринарних лікарів від знайомства з ним у Великій Британії та саме через вас він почав дивитись на Україну по іншому та погодився приїхати на наш захід.
Дякую Джовані Гуадагніні, Віце-президенту європейської федерації практикуючих ветеринарних лікарів який представляє велику європейську спільноту лікарів ветеринарної медицини (UEVP) та яка прикладає багато зусиль щоб допомагати ветеринарії України.
Дякую Рафаелю Лангесу, Президенту Світової федерації ветеринарних лікарів, за прекрасну доповідь про важливість історичної пам’яті.
Дякую нашому другу, професору, Doctoru honoris causa Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Павлу Сисі, який тримає незмінний курс підтримки університету не зважаючи ні нащо. І, не зважаючи на війну в Україні з радістю долучився до цього заходу.
Дякую, Антону Андрієвичу Гамоті, з якого все почалося, принаймі для мене. З його участю, зримою та незримою, відбулося так багато гарних зустрічей, реалізовано проєктів та підтримано ініціатив.
Дякую, адміністрації університету за допомогу в організації.

Алла Винярська, координатор проєкту «VetHeritage»

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru