EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

MyCollages 11

Плани формалізувати туристичну стежку нашим Університетом, завдяки глибоким знанням та широкому баченню колег-екскурсоводів, переросли у розроблення туристичного маршруту. 9 листопада з цього приводу відбулася робоча зустріч з екскурсоводами міста Львова, Львівської області та працівниками музеїв.

Вже вкотре екскурсоводи міста Львова й області та представники музеїв відвідують Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Сьогодні до цієї зустрічі долучилися в. о. ректора Університету, професор Іван Парубчак, а також Аліса Васільєва – представник Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова та Ольга Лідовська – працівник музей «Слідами галицьких євреїв». 

Взаємодія з екскурсоводами розпочалася під час реалізації міжнародного проєкту «Iнноваційний підхід до історичної спадщини: наукова спадщина ветеринарної медицини українсько-польського пограниччя» (PBU/1055/20) Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020 Європейського інструменту сусідства. Одним із багатьох завдань проєкту було створення та апробація туристичного маршруту територією нашого Університету. А хто як не екскурсоводи дадуть слушні поради та рекомендації, як організувати туристичний маршрут, щоб він був цікавим та ефективним.

Проєкт закінчився, а наша комунікація продовжується: впродовж липня–жовтня відбулося п’ять зустрічей-екскурсій у стінах ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького. Окремо проведено екскурсію на Личаківський цвинтар, де є поховання професорів нашого Університету.

– Хочемо ще! – звучить після кожної нашої зустрічі.

Чому ж у екскурсоводів такий високий запит до співпраці? По-перше, екскурсії професора Антона Гамоти унікальні, адже вони побудовані на спогадах ще вчителів професора та підкріплені енциклопедичними знаннями не лише з ветеринарії. По-друге, виявляється історія нашого Університету, його взаємозв’язків із іншими інституціями, школами, владою міста, Францом Йосифом та ін. «припорошена», так, ніби все розпочалося від радянської влади. Хоча насправді, все закінчується рівно тоді, коли приходить ця влада з політикою «знищити все і віднова…»

«Ми раді, що ви зацікавлені співпрацею з нашим Університетом, що прагнете якнайбільше довідатися про наш навчальний заклад і ми відкриті до такої взаємодії. Як показує ця жахлива війна, боротьба відбувається не лише в окопах, боротися потрібно і нам з вами на освітньому фронті», – наголосив в. о. ректора Іван Парубчак. – «Співпраця між Університетом і екскурсоводами міста лише сприятиме розвитку освіти, туризму та культурного обміну, профорієнтаційній роботі».

У процесі спілкування окреслили декілька напрямів співпраці:

  • Проведення навчальних екскурсій: використання послуг екскурсоводів для організації навчальних екскурсій для студентів Університету;
  • Дослідницькі проєкти: співпраця з екскурсоводами для проведення спільних дослідницьких проєктів, пов’язаних з історією Університету. Екскурсоводи можуть надавати цінну інформацію та доступ до місцевих ресурсів;
  • Організація лекцій та семінарів: на запрошення Університету екскурсоводи можуть проводити лекції або семінари для студентів на теми, пов’язані з історією, культурою нашого міста;
  • Волонтерська діяльність: студенти Університету можуть брати участь у волонтерських проєктах, якими опікуються екскурсоводи, організації місцевих фестивалів;
  • Реклама та просування: Університет може сприяти просуванню послуг екскурсоводів серед своїх студентів та співробітників, а екскурсоводи своєю чергою можуть допомагати Університету популяризувати його програми та ініціативи;
  • Організація спільних заходів: Університет і екскурсоводи можуть спільно організовувати заходи, такі як конференції, виставки, фестивалі тощо, які привернуть увагу як студентів, так і місцевих жителів.

MyCollages 12

Окрім обговорення робочих моментів, під час зустрічі Галина Вілкова, голова правління місцевого осередку Всеукраїнської організації «Асоціація екскурсоводів України» у Львівській області, висловила вдячність професору Антону Гамоті та доценту Аллі Винярській за співпрацю та звернулася з проханням про продовження доброї традиції вівторкових зустрічей.

На цій зустрічі професору Антонові Гамоті також вручено відзнаку за співпрацю та збереження спільної історичної ветеринарної спадщини від родини Сис із Польщі: лікаря-кардіолога, професора Андрія Сиси, лікаря ветеринарної медицини професора, Doctor Honoris Causa нашого Університету Павла Сиси та юриста, менеджера Лукаша Сиси.

Алла ВИНЯРСЬКА, доцент кафедри фармакології та токсикології, координатор проєкту «Iнноваційний підхід до історичної спадщини: наукова спадщина ветеринарної медицини українсько-польського пограниччя»

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru