Наукова робота учнів МАН в нашому університеті
Крок другий.
У 2018 році в ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького були організовані наукові гуртки на факультетах ветеринарної медицини, харчових технологій та біотехнології. Зокрема на кафедрі молока та молочних продуктів запрацював гурток під керівництвом доц. Михайлицької О.Р., кафедрі м’яса, м’ясних олійно-жирових продуктів - під керівництвом доц. Басараб І.М. На факультеті ветеринарної медицини потужно працює науковий гурток учнівської молоді «Основи ветеринарної медицини» під керівництвом к.вет.н., доцента Коломієць І. А.
До його запрошені учні різних шкіл м. Львова та області: Колюбінська С, Ємельянова В, Кузик М, Кобер О, Гладунець Т, Вольська К, Бик П,
Кіраль П,Кірик М.
Робота гуртка cпрямована на наукові дослідження фізіологічного стану, імунобіологічної реактивності організму тварин та птиці. Піддослідні тварини: перепели, свині, кури, щури. Проводились та проводяться дослідження з вивчення впливу біологічно активних добавок на організм тварин і птиці в умовах промислового вирощування як у різні періоди постнатального онтогенезу, так і за впливу стресових факторів. Місце вибору матеріалу та відпрацювання методик: лабораторії кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С.В.Стояновського, кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.
Вихованці гуртка «Основи ветеринарної медицини» під керівництвом к.вет.н., доцента Коломієць І.А. працюють над такими темами:
1. «Особливості функціонування імунної системи організму молодняку перепелів у критичні періоди постнатального онтогенезу», ( Колюбінська С.Р. уч. 10 кл. СШ №32 м.Львова)
2. «Ефективність використання пробіотика «Оптілакт» для організму тварин», (Ємельянова В., Кобера О. уч. 10 кл. СШ №32 м.Львова).
3. «Імунологічна реактивність організму перепелів промислового вирощування», ( Кузик М, Бик Р. уч. 10 кл. СШ №32 м.Львова)
Гуртківці гуртка «Основи харчових технологій» під керівництвом
к. тех.наук, доцента Михайлицької О.Р. -
Солтис Діана, Шандра Юлія - Марія, Груба Марія, Гладка Наталія.
Робота гуртка спрямована на розробку різних молочних продуктів, зокрема молочного квасу із наповнювачами, напоїв з різними плодово - ягідними добавками тощо. Роботи виконуються в лабораторії кафедри молока та молочних продуктів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.
Основна тематика, над якою працюють учні МАН під керівництвом
к. тех.наук, доцента Михайлицької О.Р.:
1. Розробка технології молочного квасу із наповнювачами.
2.Пошук плодово - ягідних компонентів для виготовлення напою з тибетським грибом.
3.Виготовлення молочного напою з тибетським грибом.
Тема, над якою працюють учні МАН на кафедрі м’яса, м’ясних та олійно - жирових виробів, - «Удосконалення технології посічених напівфабрикатів оздоровчого призначення», (науковий керівник к. с/г н., доцент Басараб І.М.).
- Деталі
-
Опубліковано: 13 червня 2019
-
Перегляди: 1557