EN   UA

2024 р

  1. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини. м. Львів : Інститут біології тварин НААН, 3-4 жовтня 2024 р.
  2. ІІI Наукова конференція «Сучасні методи діагностики, лікування та профілактика у ветеринарній медицині» (до 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові), 17-18 жовтня 2024 р.

2023 р

  1. Науково-практична онлайн конференція «Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». м. Львів, 1-2 червня 2023 р.
  2. II Міжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти». м. Тернопіль, 24–25 травня 2023 р.
  3. VІ Міжнародна науково-практична конференція «Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи». м. Львів : НУ «ЛП», 16–17 лист. 2023 р.

2022 р

  1. Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні підходи гарантування безпечності та якості продуктів тваринництва». Одеський державний аграрний університет. Навчально –науковий інститут біотехнологій та аквакультури. м. Одеса. 6-7 грудня, 2022 р.
  2. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми ветеринарної біотехнології та інфекційної патології тварин». м. Київ. Інститут ветеринарної медицини НААН, 21 липня 2022.
  3. «Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». м. Львів, 19-20 травня 2022 р.
  4. The 10th International scientific and practical conference “International scientific innovations in human life” (April 13-15, 2022) Cognum Publishing House, Manchester, United Kingdom. 2022.
  5. Міжнародна науково-практична конференція «Стан, досягнення та перспективи аграрної науки і виробництва в умовах євроінтеграції». Львів-Оброшине, 2022. Р. 99-101.
  6. ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Поєднання науки, освіти, практичного виробництва і справедливого продажу якісної органічної продукції» 23 червня 2022 року.

2021 р

  1. The 5 th International scientific and practical conference “Modern directions of scientific research development” (October 28-30, 2021) BoScience Publisher, Chicago, USA. 2021.
  2. Proceedings of III International Scientific and Practical Conference Innovations and prospects of world science /- 4-6 November. Vancouver.-Canada.- 2021.
  3. Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу « Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа з підковування коней разом із клінікою стаціонаром для тварин у Львові» м. Львів, 13-14 травня 2021 р.
  4. Ⅰ Міжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти».
  5. Міжнародна науково-практична конференція, 18 травня 2021 р. Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність:– Харків : ХДУХТ, 2021.

2020 р

  1. Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Впровадження системи HАССР в Україні. Актуальні питання науки і практики» 24 червня 2020 р.
  2. Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС» 28 - 29 квітня 2020 р.
  3. Всеукраїнська науково-практична конференція ‘Інноваційні технології у тваринництві та харчовій галузі’. 26-27 листопада 2020 р.

2019 р

  1. Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького 18-19.04.2019 р.
  2. ХІХ Центральноєвропейський конгрес буятрики 22–25 травня 2019 року. м. Львів.
  3. Міжнародний тренінг в рамках проекту Erasmus+ «AG-Lab» “Improving skills in laboratory practice for agro-food specialists in Eastern Europe”, Грузія, м. Тбілісі, 22-26.10.2019р.
  4. V Міжнародна науково-технічна конференція “Стан і перспективи харчової науки та промисловості. Тернопіль, 10-11.10.2019 р.
  5. Тренінг для експертів з акредитації освітніх програм під керівництвом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. 28-29.11.2019 р., Львів. Отримано сертифікат про успішне закінчення курсу “Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг”.
  6. Всеукраїнська науково-практична інтернет конференція (Львів, 24 квітня 2019 р.) «Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування». − Львів : ЛІЕТ, 2019.

Студенти 3 курсу спеціальності 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" в межах дисципліни "Управління якістю та безпечністю продуктів харчування" ознайомилися з впровадженням системи НАССР на виробництві.

Детальніше...


Лабораторне заняття з ветеринарно-санітарної експертизи на кафедрі ветеринарно-санітарного інспектування. Студенти III курсу факультету ветеринарної медицини визначають вміст нітратів у свіжих овочах.

Детальніше...

Декан факультету ветеринарної гігієни, екології та права Пеленьо Р.А. і завідувач кафедри ветеринарно-санітарного інспектування Сімонов М.Р. взяли участь у семінарі, присвяченому впровадженню європейських вимог до безпечності продуктів харчування у навчальний процес підготовки фахівців за спеціальностями "Ветеринарна медицина" та "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза".

Детальніше...

Студенти III курсу факультету ветеринарної медицини "СП" на лабораторному занятті з ветеринарно-санітарного інспектування проводять дослідження м'яса на наявність личинок трихінел методом трихінелоскопії.

Детальніше...

Студенти III курсу спеціальності "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" провели заняття в умовах торгово - виробничої компанії "Львівхолод". Вивчали правила належного зберігання і транспортування продуктів харчування, умови товарного сусідства, сантарно - гігієнічні вимоги фасування круп і борошна, цілі у сфері якості і безпечності продуктів харчування.

Детальніше...

ГРАФІК проведення відкритих лекцій та лабораторно-практичних занять
НПП кафедри у другому семестрі 2024-2025 навчального року << переглянути >>

 Наукові дослідження

  • Сучасні вимоги до безпечності та якості продуктів харчування, лабораторна справа, біохімія, метаболізм у молочних корів.
  • Теоретико-експериментальне обґрунтування показників безпечності та якості продуктів забою тварин за збагачення раціону цитратами нано- та мікроелементів і пробіотичних препаратів.
  • Теоретичне та експериментальне обгрунтування ветеринарно - санітарних критеріїв контролю і нагляду м`яса охолодженого і м`ясопродуктів.

Важливою проблемою сьогодення є вивчення рівня інсуліноподібного фактору росту у сирому незбираному молоці, отриманому від корів різних: продуктивності, порід та етапах фізіологічного циклу. Окрім цього необхідно встановити кореляцію концентрації ІФР у сирому коров’ячому незбираному молоці та продуктах його технологічної переробки (вершки,сир, масло тощо). Виходячи з цього нами  проводяться дослідження рівня ІФР у молоці корів на різних етапах фізіологічного циклу, встановити кореляційну залежність концентрації інсуліноподібного фактору росту, від породних, вікових та продуктивних особливостей молочних корів. Отримані результати досліджень дозволять сформулювати концепцію «безпечного молока». Це має не лише теоретичне, а й практичне значення, оскільки дозволить розробити нові інформативні діагностичні тести безпечності молока та молочних продуктів. Після цього планується встановити кореляційну залежність між концентрацією інсуліноподібного фактору росту у сирому коров’ячому незбираному молоці та продуктах його технологічної переробки. В подальшому слід встановити вплив споживання молока та/або молочних продуктів з різним рівнем гормонів на метаболізм у лабораторних тварин.

 

Дочірні категорії