EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

13 жовтня із ініціативи кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича в університеті відбувся круглий стіл на тему: «Інноваційна модель сталого розвитку аграрного підприємництва для забезпечення продовольчої безпеки у поствоєнний період».

 

1
Участь у заході прийняли фермери, науковці, представники органів державної влади, громадські діячі та студенти факультету економіки та менеджменту університету.
Із вітальним словом до учасників круглого столу звернулися в.о. ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького Іван Парубчак та декан факультету економіки та менеджменту Олег Гримак.
В.о ректора університету Іван Парубчак відзначив Почесною грамотою університету із нагоди Дня економіста заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Людмилу Гончаренко.

1
У своєму виступі заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко окреслила основні тенденції розвитку фермерства, зокрема сімейних фермерських господарств. Якщо декілька років назад сімейних фермерських господарств було не більше двох десятків, то на даний час вже 137 суб’єктів господарювання. При чому значна їх кількість зареєструвалася протягом останніх двох років.
В.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин розповів учасникам круглого столу про сучасні кроки в забезпеченні продовольчої безпеки, безпечності продовольчих товарів, основних процедурах із реєстрації потужностей виробників. Остання процедура тепер триває лише до двох тижнів. Водночас, в області діє суттєвий контроль для упередження потрапляння на ринок потенційно небезпечних продуктів харчування.

1
Директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків, стейкхолдер кафедри, розповів про надання дорадчих послуг агроформуванням у молочному скотарстві. Важлива увага дорадниками приділяється і підтримці розвитку кооперації. Іван Паньків у своєму виступі відзначив історію створення кооперативами при сприянні міжнародних донорів кооперативного молокопереробного заводу, який у цьому місяці розпочав випуск товарної продукції в Золочівському районі для посилення продовольчої безпеки в Західній Україні.

1
Голова Львівської Аграрної палати (ЛАП) Ігор Вуйцик, стейкхолдер кафедри, розповів про діяльність організації та її дорадників для підвищення продуктивності у фермерських господарствах області. Значна увага приділялася гуманітарним ініціативам ЛАП щодо надання фермерам насінням для забезпечення продовольчої безпеки на регіональному рівні. Лише в першій половині жовтня цього року 83 сімейних фермерських господарства в різних районах Львівської області отримали насіннєвий матеріал для забезпечення вирощування основних зернових та кормових культур.

1
Директор Львівського обласного державного центру експертизи сортів рослин Василь Кузько окреслив у своїй доповіді актуальне питання щодо формування сортових рослинних ресурсів, які є передумовою для забезпечення продовольчої безпеки на національному та регіональному рівні.

1
Заступник директора ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія» Людмила Ілітич у своєму виступі відзначила сучасні тенденції при перевірці належної якості імпортних та експортних вантажів із продукцією рослинного походження.
Професор Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України Стах Вовк під час виступу наголосив на перспективах розвитку екологічного тваринництва у Карпатському регіоні України.
Доцент університету Теодор Гривул актуалізував питання безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів як компоненти продовольчої безпеки.
Голова Львівського Братства Пасічників «Рій» Микола Грибок акцентував увагу на основні тенденції українсько-польської співпраці задля забезпечення інноваційного розвитку пасічництва у транскордонному контексті.

1

Експерт аграрного ринку, радник директора ТОВ ОРСП «Шувар» Іван Стефанишин наголосив у своєму виступі на основних тенденціях зміни споживчого попиту на Львівщині і запропонував власний погляд на регіональну політику забезпечення продовольчої безпеки.
Доцент кафедри екології університету Світлана Кропивко відзначила важливу роль інформації як базового фактору сталого розвитку.
Завідувач кафедри маркетингу університету, доцент Степан Поперечний акцентував увагу на сучасних тенденціях забезпечення сталого розвитку підприємств молокопродуктового підкомплексу із врахуванням змін споживчого попиту.
Василь Багрійчук, член Наукового товариства імені Сергія Подолинського, окреслив у своєму виступі питання адаптаціі технологій органічного землеробства в період поствоєнного відновлення.
Власний досвід господарювання представили на круглому столі голова ФГ «Озеро» Тарас Лисик та голова ФГ «Полісся» Світлана Морикишка.
Студент ОКР «Магістр» Степан Канюка представив доповідь присвячену основним питанням класифікації інновацій. 
Активно долучилися до обговорення професори університету Микола Шульський та Роман Кухар. 
Інші учасники круглого столу в рамках виступів представили власні цікаві та змістовні напрацювання, що дозволить забезпечити продовольчу безпеку в умовах сучасних викликів через сучасні моделі інноваційного розвитку агроформувань.

Автор: Павло Музика, д.е.н., професор

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru