EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

16 жовтня у Львові Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) провела тематичну конференцію на тему: «Всесвітній день продовольства: забезпечення продовольчої безпеки та відбудова національного виробництва».

Участь у заході, який присвячено відзначенню Всесвітнього дня продовольства, взяли агровиробники, представники громадськості, науковці, зокрема викладачі кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Павло Музика і Дмитро Соломонко.
Із вступним словом до учасників звернулася керівниця Офісу ФАО у Львові Ганна Антонюк, яка охарактеризувала основні напрями діяльності організації у світі та в Україні. В 2023 році заходи ФАО до Всесвітнього дня продовльства у світі присвячені ефективному використанню водних ресурсів у сільському господарстві.

1

В Львівській області діяльність ФАО в 2022-2023 рр. зосереджувалася на наданні допомоги сільським домогосподарства, мікро- та малим агровиробникам (у формі грантів), а також підтримці уряду стосовно релокації банку генетичних ресурсів з Харкова на захід України.

1

Завдяки ФАО на Львівщині 43 малих та середніх агровиробників області одержали понад 560 рукавів для зберігання зерна. Також численні агровиробники одержали гранти на вирощування овочів, ягід та аквакультури. Слід відзначити, що виробникам аквакультури на Львівщини погоджено гранти на суму понад 6,3 млн.грн. Планується відкриття другого грантового вікна для аграріїв у листопаді цього року.
Директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман відзначила позитивні результати від реалізації проєктів ФАО на регіональному рівні. В багатьох випадках агроформування Львівщини одержують підтримку із обласного бюджету та міжнародних проєктів, що підвищує фінансову складову економічної безпеки агроформувань. За інформацією Тетяни Гетьман, протягом січня-вересня 2023 року на Львівщині 38 суб’єктів господарювання отримали право на отримання грантів в сумі 82,7 млн грн.
Голова Львівської Аграрної палати Ігор Вуйцик розповів про співпрацю ФАО в наданні підтримки сільським домогосподарствам в 11 територіальних громадах Львівської області. Таким чином багато сільських домогосподарств одержали корми для свійських тварин, насіння або ваучери на придбання дрібного реманенту для ведення сільського господарства. Значна частина допомоги надавалася внутрішньо переміщеним особам.

1

Національний спеціаліст ФАО з питань рибного господарства Василь Турок наголосив у виступі на необхідність ефективного використання водних ресурсів в сільському господарстві. Pаціональне управління водними ресурсами у сільському господарстві Львівської області також важливе, оскільки агровиробники при прагненні в овочівництві та ягідництві змонтувати системи штучного зрошення нерідко стикаються із дефіцитом води в свердловинах.
Актуальними та змістовними були пропозиції озвучені науковцями та фермерами щодо подальших напрямів співпраці при реалізації проєктів ФАО на Львівщині в наступні періоди.

Автори: Павло Музика, Дмитро Соломонко.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru