Смаколики до Воликодня для наших захисників
До Великодня за ініціативи Олега Єлейка сформували пакунки для наших воїнів у Військовий госпіталь.
- Деталі
-
Опубліковано: 13 квітня 2023
-
Перегляди: 701
Вітаємо переможців з чемпіонату України з армрестлінгу
З 6-10 квітня славетному м. Львів відбувся чемпіонат України серед молоді, дорослих та ветеранів з армрестлінгу!
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2023
-
Перегляди: 681
«Уроки успіху: вивчаємо досвід передових компаній м’ясної галузі»
М'ясна галузь є однією з найбільш важливих галузей у харчовій промисловості, тому її розвиток є дуже важливим для забезпечення потреб населення в м'ясних продуктах, особливо в умовах міграції населення та змін логістичних шляхів спричинених війною. У цьому процесі важливу роль відіграє висока кваліфікація фахівців у галузі м'ясного виробництва.
Здобувачі вищої освіти факультету харчових технологій та біотехнології мають можливість закріплювати теоретичні знання під час практичних занять в умовах виробництва на провідних підприємствах м'ясної галузі, таких як "Старицький м'ясокомбінат". Під керівництвом завідувача кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових Уляни Драчук, та за участі доцентів Богдана Галуха та Ірини Сімонової 10 квітня для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» було організоване практичне заняття з дисциплін "Технологія м’яса і м’ясних продуктів" та "Технологічне обладнання галузі" в умовах виробництва.
Здобувачі мали можливість ознайомитися з технологією переробки забійних тварин, а також виробництва ковбасних виробів. Приємні враження отримали студенти ознайомившись з умовами зберігання м'яса та контролем якості продукції. Підприємство використовує найсучасніше технологічне обладнання. Це дало можливість студентам побачити весь процес від забою до готового продукту, що відповідає європейським стандартам.
Вивчаючи досвід успішних компаній в м'ясній галузі, студенти мали можливість вивчити кращі практики для застосування їх у майбутній професійній діяльності. Співпраця університету з провідними підприємствами дозволяє студентам отримати доступ до новітніх технологій.
Підсумовуючи вищевказане, вивчення досвіду успішних компаній м'ясної галузі є важливим елементом професійної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності «Харчові технології». Співпраця з провідними підприємствами та можливості для студентів здійснювати практичні заняття в умовах виробництва є додатковими плюсами професійної підготовки фахівців, що дозволяє їм вивчити кращі практики та застосувати їх у майбутній роботі. В цілому, вивчення досвіду ПП «Старицький м’ясокомбінат» є позитивною складовою при підготовці кваліфікованих якісних кадрів для харчової промисловості.
Висловлюємо подяку керівникам підприємства за надану можливість для інтеграції навчального процесу в умови виробництва.
Крім того, така зустріч може сприяти залученню нових ідей та ресурсів для розвитку подальших спільних проєктів. Разом переможемо!
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2023
-
Перегляди: 911
Співпраця з роботодавцями продовжується
Напередодні було підписано догорів про співпрацю між освітньою програмою "Фармація, промислова фармація" та мережею аптек "Бажаємо здоров'я".
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2023
-
Перегляди: 849
Навчання – це наш фронт!
Важливе місце у набутті практичних навиків з дисципліни «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії та анестезіологія» для здобувачів вищої освіти 3-го курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», відводиться питанням клінічної пропедевтики, а саме темам: «Ін’єкції, інфузії, пункції та катетеризація периферичних вен у тварин різних видів». Адже відомо, що такі маніпуляції є основою щоденної практичної роботи лікарів ветеринарної медицини, як за лікування тварин, так і за проведення діагностичних чи профілактичних заходів.
- Деталі
-
Опубліковано: 07 квітня 2023
-
Перегляди: 1180
Викладачі університету відвідали фермерське господарство на Самбірщині
4 квітня науково-педагогічні працівники університету кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича і кафедри біотехнології та радіології відвідали фермерське господарство «Агро Центр» у с. Луки Самбірського району.
Фермерське господарство протягом багатьох років очолює один із провідних фермерів Львівської області, Заслужений працівник сільського господарства України Іван Степанович Кільган.
- Деталі
-
Опубліковано: 06 квітня 2023
-
Перегляди: 885