EN   UA

Емблема кафедриКАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА РАДІОЛОГІЇ 

 Завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських  наук, професор Буцяк Василь Іванович

Контакти:
м. Львів, вул. Пекарська, 50
Головний корпус, тел.: (032) 239-26-93; 097 12 15 821,
E-mail: v.butsyak@gmail.com

 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

01Cтуденти 2-го та 3-го курсів ФХТБ спеціальності 162 “Біотехнології та біоінженерія” зі старшою викладачкою, кандидаткою сільсько-господарських наук Двилюк Іванною Іванівною та асистентками: кандидаткою ветеринарних наук Руденко Ольгою Петрівною і кандидаткою біологічних наук Малишевою Христиною Володимирівною організували екскурсію у лабораторії та розсадники ТзОВ “Долина–Агро”.

01
Сьогодні біотехнологічні методи широко застосовуються для вирішення різноманітних прикладних завдань. Одним із таких методів є технологія вирощування калюсних культур.
Практична реалізація даного методу досить широка: культивують не лише клітинну біомасу як джерело біологічних речовин, а й отримують рослини з поліпшеними якісними ознаками, стійкістю проти біотичних та абіотичних стресових факторів навколишнього середовища, а також підвищеним синтезом біологічно активних речовин.
Вирощування калюсних рослин є складним та трудомістким процесом, проте в Україні є підприємство, яке на відмінно справляється з цим завданням – це ТзОВ “Долина–Агро”.
Саме підприємство розташоване в мальовничому куточку Карпатського краю, в місті Долина Івано-Франківської області. Первинним завданням створення інноваційного ТзОВ «Долина–Агро» було впровадження нової перспективної ягідної культури, чорниці садової, на занедбаних прилеглих землях сільськогосподарського призначення.

01

01

01

01

01

01Особливістю цього підприємства є те, що посадковий матеріал розмножується тільки методом культури тканин in vitro, що дає можливість уникати «зараження» патогенними мікроорганізмами. Додатковим позитивним фактором, на прикладі чорниці високорослої, є підвищена здатність (порівнянно з традиційним вегетативним розмноження і методом «мікроживцювання») утворювати нові пагони (більш розгалужений кущ) та більш виражену мичкувату кореневу систему.
Сьогодні в ТзОВ “Долині–Агро” вирощують декоративні рослини, лохину, ожину, чорницю, підщепи плодових дерев. Кожен паросток виплеканий під строгим та мудрим керівництвом Олега Федоровича Базюка (директора товариства).
ТзОВ “Долина–Агро” є учасником міжнародного консорціуму з виведення нових сортів лохини, і ці роботи проводяться в Інституті Джеймса Хаттона (Данді, Шотландія).

01

01

01

01

01

01

Новим напрямом роботи підприємства є вирощування підщеп для черешні та сливи у співпраці з Німецькою Спілкою Розсадників (CDB) з метою його реалізації як в Україні, так і за кордоном.
Дякуємо Олегу Федоровичу за змістовну та цікаву екскурсію, гарний супровід і професіоналізм.
Бажаємо успіху та процвітання!

Христина Малишева та Ольга Руденко, асистентки кафедри

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru