EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Дух Господній зійшов на перших 120 послідовників Ісуса,
котрі почали говорити мовами різних частин світу.
Це викликало таке народне потрясіння,
що тисячі відвідувачів Єрусалиму прийшли поглянути, що ж відбувається.
Перед багаточисельним натовпом Петро проголосив перше послання з Євангелія,
після чого «пристало до них того дня душ тисяч зо три» (Діяння 2:41)

 

 

Трійцю відзначають на 50-й день після Великодня (звідси назва – П'ятидесятниця). День Святої Трійці є одним з дванадцяти найважливіших релігійних свят після Світлого Воскресіння Христового. Церква цього дня згадує, як Святий Дух у вигляді вогненних язиків зійшов на апостолів Ісуса Христа та Пресвяту Богородицю, що Спаситель передбачив перед Своїм Вознесінням. Свято також нагадує нам про три Обличчя єдиносущного Бога: Отця, Сина і Святого Духа. Крім того, на Трійцю відзначають день народження Церкви. В Україні поширена назва Зелені свята, а також Зелений тиждень (тиждень після Трійці), оскільки однією традицій Трійці – прикрашання житла зеленню.
12 червня 2022 року з нагоди празника Зіслання Святого Духа студентські капелани звершили Святкову Божественну Літургію у Храмі Пресвятої Трійці.
Вже третій рік поспіль капелани Центру студентського капеланства здійснюють тут служіння серед студентської молоді м. Львова і щодня о 18:00 год. моляться Божественну Літургію. Цьогоріч святкове моління у співслужінні студентських капеланів о. Юрія Остапюка (голова Центру студентського капеланства ЛА УГКЦ), о. Богдана Кулика, о. Ігоря Хомічака та о. Романа Довганя очолив о. Андрій Хомишин – синкел у справах капеланства військових, ув’язнених, студентів та дітей-сиріт ЛА УГКЦ. У зверненні до присутніх на молитві прихожан храму та гостей свята о. Андрій закликав довіритися проводу Святого Духа, особливо у важкий час війни, аби бути здатними бачити Божу присутність і Божу дію у своєму житті, мати силу долати різні труднощі і перешкоди, які загрожують нашій вірі та перебувати у єдності з Господом, не на словах, але у живому досвіді стосунків з Ним. Окрасою спільної святкової молитви став музичний супровід студентського квінтету "Misericordia".
Вітаємо усіх, хто разом з нами творить велику, міцну, дружню капеланську родину.

Тетяна Купчак, керівничка відділу соціально-культурного розвитку університету

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru