EN   UA

На кафедрі ветеринарно-санітарного інспектування працює студентський науковий гурток. Темою наукових досліджень є: «Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». Старостою гуртка є студентка ФГРЗ Кароліна Семків.
В рамках днів науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького щорічно проводяться студентські конференції.

ТЕМАТИКА СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ
2023 рік

План роботи << переглянути >>

I.Здобувачі вищої освіти беруть участь в конкурсах наукових робіт, де здобувають нагороди різного рівня:
1.Конкурсна наукова робота на тему: «Контроль вмісту Гідраргіуму в м’ясі риб». Виконала: Студентка 4 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Задорожна Ірина. Нагороджена Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: д.вет.н., професор Сімонов М.Р.
2. Конкурсна наукова робота на тему: «Якість та безпечність борошна при ураженні патогенними мікроорганізмами». Виконала: Студентка 4 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Семків Кароліна. Нагороджена Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: к.вет.н. асистентка Акимишин М.М.
3. Конкурсна наукова робота на тему: «Ветеринарно-санітарна оцінка м’яса курчат-бройлерів за органолептичними та хімічними показниками в процесі дозрівання». Виконав: Студент 6 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Жиганов Іван. Нагороджений Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: д.вет. н. професор Салата В.З.
II. Здобувачі вищої освіти брали участь в науково-практичній онлайн конференції:
1.Гринюк С., Дашковський О. Визначення кислотності питної води та її значення для організму. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
2.Кочетова Г.,Салата В., Кухтин М. Зміна 17- β -естрадіолу за впливу різних технологічних операцій виробництва молочних продуктів. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
3.Кушнір В.,Кушнір Г., Гутий Б., Сімонов М. Забезпечення безпечності продовольчої сировини та кормів. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
4.Стронський І., Двилюк О., Сімонов М. Активність перекисного окислення ліпідів у свинині на різних термінах її зберігання. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
5. Сусол Н., Приставська Н. Оцінка рівня вразливості меду натурального до фальсифікацій. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
6.Кожин В.,Салата В.,Кухтин М.Протимікробна дія в асоціації з ензимами на бактерії у біоплівках. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
7. Семків К.,Акимишин М. Роль ветеринарно-санітарного контролю у безпеці харчових продуктів тваринного походження. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.

Звіт << переглянути >>

2022 рік

План роботи << переглянути >>

1. Задорожна І., Сімонов М. Вміст Гідраргіруму в м’ясі морських і прісноводних риб. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 19-20.05.2022 р. С.32.
2. Гринюк С., Жиганов І. Салата В. З. Ветеринарно-санітарна оцінка м`яса курчат бройлерів за органолептичними та хімічними показниками в процесі дозрівання. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 19-20.05.2022 р. С. 35.
3. Семків К., Акимишин М. Дослідження якості та безпечності борошна при ураженні патогенними мікроорганізмами. Матеріали онлайн -конференції «Дні студентської науки». Львів. 2022. С. 53–54.
4. Астахова В., Сусол Н. Дослідження відповідності споживчого пакування для кави вимогам ЄС. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки». Львів. 2022. С 19 – 22.

Звіт << переглянути >>

2021 рік

План роботи << переглянути >>

I.Конкурсна наукова робота на тему: «Ветеринарно-санітарне інспектування фруктових видів масла з пектиновими речовинами». Виконала: Студентка 3 курсу ФВГЕП спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Чернявська Аліна Юріївна. Нагороджена Грамотою за участь у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Ветеринарна медицина»( Одеса, 21-22 квітня 2021 року).

Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
II.Участь та тематичні доповіді в он-лайн конференції «Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу « Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа з підковування коней разом із клінікою стаціонаром для тварин у Львові» м. Львів, 13-14 травня 2021 р.
1. Мосевич С., Богдан А., Салата В.З. Ветеринарно-санітарне інспектування в цеху первинної переробки птиці в умовах ФГ «Улар»
Науковий керівник: д.вет.н., професор Салата Володимир Зеновійович
2. Івахів В., Бінкевич В.Я. Використання харчових консервантів та їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
3.Матвійчук М., Бінкевич В.Я. Підсолоджувачі та цукрозамінники у продуктах харчування та їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
4.Бражник Л., Бінкевич В.Я. Харчова алергія, механізм розвитку та основні напрямки профілактики.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
5.Проданчук О.В., Коваль Н.І., Бінкевич В.Я. Забруднення харчових продуктів бактеріями Clostridium botulinum їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович

Звіт << переглянути >>

2020 рік

1. Pan’kiv, A., & Simonov, M. (2020). The concentration of triiodothyronine and thyroxine in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(98), 69-73. https://doi.org/10.32718/nvlvet9812
2. Khimich, М. S., Salata, V. Z., Piven, О. Т., Salata, R. V., Koreneva, Zn. B., & Naidich, О. V. (2020). Veterinary-sanitary evaluation of high-class boiled sausage “Likarska”. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary sciences, 22(98), 36–41. doi: 10.32718/nvlvet9806.

2019 рік

1.Hrudetska, D., Simonov, M., & Dashkovskyy, O. (2019). The concentration of insuline-like growth factor in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 21(93), 121-124. https://doi.org/10.32718/nvlvet9321

2.Казеєва І.О., Гриниха Б.В., Бінкевич В.Я. Сальмонельоз – забруднення харчових продуктів бактеріями роду Salmonella та їх наслідки. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 22-23.
3.Казеєва І.О., Хохлова М.В., Бінкевич В.Я. Ботулізм – харчова інтоксикація, зумовлена соживанням продуктів, які містять ботулотоксини. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 38-39.
4.Шеремета Н.С., Гриниха Б.В., Бінкевич В.Я. Анізакідоз і його небезпека для людини. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 39-40.

Підручники, навчальні посібники та методичні матеріали кафедри

1.Методичні рекомендації для проведення виробничої практики студентами факультету ветеринарної гігієни, екології та права // Р.А. Пеленьо, І.В. Двилюк, М.Р. Сімонов, Б.В. Гутий, В.З. Салата, В.Я. Бінкевич, О.О. Дашковський – Львів, ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2022. - 21 с.
2. Основи барної справи та робота сомельє: навч. посіб. / С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол. Київ : Видавець ФОП Піча Ю.В., 2022. 124 с.
3. Барна справа та мистецтво бариста: навч. посіб./ С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол - Київ: Вид-во «Каравела», 2022. – 164 с.
4.Електронний підручник: Частина 1. «Гігієна молока і молочних продуктів. Укладачі: І.В. Яценко, Л.В.Бусол., Н.М. Богатко, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, О.І. Касяненко, Ю.Р. Гачак. 2021.
5. Електронний підручник: Частина 2. «Гігієна молока і молочних продуктів. Укладачі: І.В. Яценко, Н.М. Богатко, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, Ю.Р. Гачак, C.А.Ткачук. 2021.
6. Klopcic M., Alekseyeva G., Archvadze N.... Simonov M. et al. Laboratory practice : Manual. Ljubljana : Program Erasmus +, project KA2 «AG-Lab», 2020. 279p.
URL: https://aglab.org/sites/default/files/manuals/Structure%20of%20the%20manual%20and%20WG.pdf

7.Методичні рекомендації: Метаболічні процеси в організмі корів у транзитний період і за розвитку кетозу / Влізло В.В., Сімонов М.Р., Петрух І.М., Остапів Д.Д., Козак М.Р., Стасів О.Ф., Седіло Г.М., Слівінська Л.Г., Личук М.Г., Леньо М.І., Лукащук Б.О. - Львів, 2020. - 41с.
8.Яценко І.В, Богатко Н.М., Букалова Н.В.,ФотінаТ.І.,Бібен І.А., Бінкевич В.Я.. Гігієна і експертиза продуктів первинної переробки забійних тварин. Підручник /.- Дніпро: ПП «Нова ідеологія», 2019.- 1200с.
9.Яценко І.В., Бусол Л.В., Бібен І.А., Богатко Н.М., РадіоноваК.О., Забарна І.В., Бінкевич В.Я. Гігієна вироб-ництва, безпечність і якість охолодженої, підмороженої та замороженої риби. Навчальний посібник/.- Харків: «Стиль-Іздат», 2019.- 110с.
10. Яценко І.В., Бусол Л.В., Бібен І.А., Богатко Н.М., Радіонова К.О., БінкевичВ.Я. Гігієна виробництва, безпечність і якість копченої риби. Навчальний посібник /.- Харків: «Стиль-Іздат»,2019.- 66с.
11. Технологія переробки риби та гідробіонтів: підручник / Т. В. Полтавченко, В. З. Салата, І. О. Парфенюк. – Рівне. НУВГП, 2019. – 210 с. (Рекомендовано Вченою Радою НУВГП, протокол №5 від 14.06. 2019 р.).
12.Ветеринарна дезінфекція, дезодорація, дезінсекція, дезінвазія, дератизація / В. Л. Коваленко, Т. О. Гаркавенко, М. П. Сонько, М. Д. Кухтин, В. З. Салата, А. П. Палій. – К., 2019. – 33 с.
13. Управління безпечністю продуктів харчування: практичний посібник / В.В. Стибель, М.Р. Сімонов. – Львів, ТзОВ Галицька видавнича спілка, 2018. – 230.
14. Яценко І.В. Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бінкевич В.Я., Труш А.М., Петров Р.В. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 1. Гігієна і експертиза рибопромислової продукції: Підручник /.- Харків: « Диса плюс»,2017.- 680с.
15. Яценко І.В. Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бінкевич В.Я., Труш А.М., Петров Р.В. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 2. Гігієна і експертиза водних ссавців, безхребетних гідро біонтів, продукції з риби: Підручник /.- Харків: « Диса плюс»,2017.- 648с.
16. Яценко І.В., Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бергілевич О.М., Бінкевич В.Я., Гачак Ю.Я., Ткачук С.А., Камянський В.В., Бондаревський М.М.,. Зажарська Н.М., Цивірко І.Л., Касяненко О.І..- Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 1. Гігієна молока: Підручник /.- Харків: « Діса плюс»,2016.- 416с.
17. Яценко І.В., Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бергілевич О.М., Бінкевич В.Я., Гачак Ю.Я., Ткачук С.А., Камянський В.В., Бондаревський М.М.,. Зажарська Н.М., Цивірко І.Л., Касяненко О.І..- Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 2. Гігієна молочних продуктів: Підручник / Харків: « Діса плюс»,2016.- 424с.
18. Яценко І.В., Богатко Н.М., Бібен І.А., Бондаревський М.М., Кам’янський В.В., Бінкевич В.Я., Ткачук С.А., Фотіна Т.І., Букалова Н.В., Зажарська Н.М. Гігієна рослинних харчових продуктів: Підручник / Харків: « Діса плюс », 2015. – 427 с.
19. Яценко І.В., Кам’янський В.В., Бондаревський М.М., Бібен І.А., Богатко Н.М., Фотіна Г.А., Бінкевич В.Я., Зажарський В.В. Ветеринарне правознавство України: Підручник. - Харків : « Діса плюс », 2015. – 392 с.
20. Яценко І.В. Богатко Н.М., Бібен І.А., Бусол Л.В., Бінкевич В.Я., Зажарська Н.М., Головко Н.П., Кириченко В.М.. Атлас ветеринарно-санітарно інспектування продуктів забою тварин. Підручник.– Харків: «РВВ ХДЗВА», 2015. – 384 c.
21. Лабораторні методи досліджень у біології тваринництві та ветеринарній медицині [Текст] : довідник / В. В. Влізло, Р. С. Федорук, І. Б. Ратич, М.Р. Сімонов та ін.;За ред. В.В. Влізла. – Львів: СПОЛОМ, 2012. – 764 с.

Методичні рекомендації для проходження виробничої практики студентами освітньо-професійної програми «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти <<переглянути>>

Програма і щоденник навчальної практики сенсорний аналіз, ідентифікація і склад харчових продуктів <<переглянути>>

Методичні рекомендації для проходження виробничої практики студентами освітньо-професійної програми «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти <<переглянути>>

Програма і щоденник навчальної практики з ветеринарно-санітарного інспектування первинної переробки тварин і продуктів забою (за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза») <<переглянути>>

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» рекомендує взяти участь освітянам (науково-педагогічним та педагогічним працівникам) в анонімному опитуванні щодо використання цифрових інструментів у закладах освіти в умовах дистанційного навчання.
Участь є добровільною.

Анкету потрібно заповнити до 20.05.2023 р. за покликаннями:

- для науково-педагогічних працівників https://forms.gle/8ZYGrzhLJ7yGxESE6

- для педагогічних працівників https://forms.gle/hBMYAnbdn9bTqFSXA

Детальніше...