EN   UA

Науково-дослідна робота кафедри виконується за двома темами:
1. «Вивчення господарсько–біологічних, технологічних особливостей та продуктивних якостей великої рогатої худоби у західному регіоні України» , № державної реєстрації 0121U110075. Прикладне дослідження. Осередчук Р. С., к. с.-г. н., доцент, Мазур Н. П., д. с.-г. н, старший викладач.
2. «Вивчення благополуччя диких і домашніх тварин», № державної реєстрації 0123U102428. Прикладне дослідження. Попадюк С. С., к. с.-г. н., доцент.
По першій темі наукова робота співробітників кафедри спрямована на створення нових заводських типів, ліній і родин української чорно-рябої молочної породи західного внутрішньопородного типу та збереження і удосконалення зональних і локальних порід, яких розводять в західному регіоні України, зокрема симентальської, червоної польської, бурої карпатської, пінцгау.
У галузі м’ясного скотарства науково-дослідна робота направлена на інтенсивне використання вітчизняних і зарубіжних м’ясних порід – української, волинської, поліської, м’ясних сименталів, абердин-ангуської, лімузинської та інших. Результати проведених досліджень співробітники кафедри щорічно публікують у періодичних наукових виданнях.
Важливою ланкою діяльності кафедри є підготовка наукових кадрів через магістратуру, аспірантуру, докторантуру. Проведення курсів підвищення кваліфікації для керівників і спеціалістів сільськогосподарських підприємств, викладачів коледжів. Розробка рекомендацій і нормативних документів, творча співпраця з науково-дослідними інститутами відповідного профілю в Україні і за кордоном для обміну науковою інформацією та науковими кадрами.

001

002

15_04_2025_Супровід освітніх програм та забезпечення якості: практичні аспекти акредитації


 

27_03_2025_Цифрова_безпека_та_захист_персональних_даних


27_03_2025_Підвищення кваліфікації НПП


19_03_2025_Дослідження соціально-економічних систем 


10_03_2025_Підвищення кваліфікації вчителів та НПП


10_03_2025_Захист України в системі національно-патріотичного виховання


06_03_2025_Робота із сучасними моделями штучного інтелекту в освіті та науці


05_03_2025_Використання сучасних цифрових технологій в освітньому процесі


26_02_2025_Організація наукової роботи у навчальному закладі


21_02_2025_Професійний розвиток педагога в умовах освітніх трансформацій


14_02_2025_ Запрошення до участі у програмі підвищення кваліфікації «Українська мова: помічник кожному на щодень»


12_02_2025_Щодо участі у семінарі «Консалтингова і дорадча діяльність в закладах освіти»


12_02_2025_ Інформація про курси


10_02_2025_Навчання за програмою  «Українська мова: помічник кожному на щодень»


21_01_2025_Науково-педагогічне стажування (дистанційно)


17_01_2025_Міжнародне стажування


15_01_2025_Міжнародне стажування


 10_01_2005_Доброчесність у сучасному освітньому та науковому середовищі


10_01_2005_«ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ В ОСВІТІ ТА НАУЦІ У ПІДГОТОВЦІ ЗДОБУВАЧІВ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ (PHD)»


11_12_2024_Методи активізації навчального процесу: сучасні тренди


09_12_2024_Основи мультифункціонального сільського господарства


02_12_2024_«Методи активізації навчального процесу: сучасні тренди»


12_11_2024_Захист України в системі національно-патріотичного виховання


31_10_2024_Молодіжна політика, заснована на підходах участі


31_10_2024_Підвищення кваліфікації керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти


28_10_2024_Навчально-практичний тренінг


27_10_2024_Організація наукової роботи у навчальному закладі


18_10_2024_підвищення кваліфікації «З електронних засобів та дистанційних технологій навчання»


18_10_2024_Міжнародне територіальне співробітництво як вектор технологічної модернізації економіки України


16_10_2024_Профілактика психічних розладів в умовах воєнного стану


 11_10_2024_Українська мова: помічник кожному на щодень


30_09_2024_КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ <Детальніше>


 30_09_2024_Фізичне та ментальне здоров’я людини принципи життєстійкості у кризових умовах<Детальніше>


24_09_2024_Дидактично-дослідницька діяльність у сучасному університеті: тенденції, виклики, напрямки змін <Детальніше>


23_09_2024_Фізичне та ментальне здоров’я людини принципи життєстійкості у кризових умовах<Детальніше>


 17_09_2024_ «Допінг у спорті: аналіз забороненого списку Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA)»<Детальніше>


13_09_2024_Запрошуємо на програму підвищення кваліфікації тренерів (тренерів-викладачів) та інших фахівців у сфері фізичної культури і спорту (з обраного виду спорту)» <Детальніше>


04_09_2024_"Змішане навчання: виклики сьогодення" <Детальніше>


03_09_2024_«Microsoft Office Word & Excel для роботи та навчання»<Детальніше>


 21_08_08_24_Підвищення кваліфікації в заочному форматі!<Детальніше>


08_08_2024_Про формування державного замовлення на підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників на 2025 рік <Детальніше>


03_07_2024_Заочне підвищення кваліфікації для викладачів України з сертифікатом <Детальніше>


04_06_2024_Віртуальна академічна мобільність з використанням технології Collaborative Online International Learning (COIL) від ідеї до реалізації<Детальніше>


14_.05.2024_ПК "STEM освіта online: 3D моделювання та 3D друк <Детальніше>


13.05.2024_Запрошення на програму підвищення кваліфікації тренерів (тренерів-викладачів) та інших фахівців у сфері фізичної культури і спорту (з обраного виду спорту)<Детальніше>


09_05_2024_Фізичне та ментальне здоров’я людини принципи життєстійкості у кризових умовах<Детальніше>


19_04_2024_Стійкість до стресу та запобігання професійному вигоранню: стратегії й практиким<Детальніше>


 28_03_2024_Методи активізації навчального процесу: сучасні тренди<Детальніше>


 26_03_2024_«SMM В ОСВІТІ ЯК СУПЕРСИЛА МЕДІАБРЕНДУВАННЯ»<Детальніше>


22_03_2024_Захист України в системі національно-патріотичного виховання<Детальніше>


12_03_2024_Запобігання та протидія булінгу у закладах освіти: нові реалії воєнного стану <Детальніше>


05_03_2024_Розвиток інформаційно-комунікаційних навичок в організації дистанційного формату навчального процесу <Детальніше>


04_03_2024_Професійна риторикам <Детальніше>


22_02_2024_Курси підвищення кваліфікації для освітян «Цифровізація освіти та робочих процесів (на базі Microsoft 365)» (2 кредити ЄКТС)<Детальніше>


 20_02_2024_Дистанційне стажування організоване факультетом Наук про Освіту UwB <Детальніше>


15_02_2024_"Дистанційне навчання за будь-яких умов"<Детальніше>


12_02_2024_«STEM освіта online: 3D моделювання та 3D друк»<Детальніше>


07_02_2024_Методи активізації навчального процесу: сучасні тренди <Детальніше>


05_02_2024_«Українська мова: помічник кожному на щодень» <Детальніше>


 01_02_2024_Організація наукової роботи у навчальному закладі <Детальніше>


24_01_2024_Українська мова: помічник кожному на щодень<Детальніше>


23_01_2024_Підготовка до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою для виконання службових обов'язків<Детальніше>


19_01_2024_Підвищення кваліфікації<Детальніше>


 15_01_2024_Цифрова безпека та захист персональних даних<Детальніше>


 09_01_2024_Підвищення кваліфікації керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників<Детальніше>


 04_01_2024_Фізичне та ментальне здоров’я людини принципи життєстійкості у кризових умовах»<Детальніше>


08_11_2023_Цифрові сервіси у навчальному процесі: сучасні тренди <Детальніше>


23_10_2023_Змішане навчання: виклики сьогодення Детальніше


19_10_2023_Підготовка до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою для виконання службових обов'язків Детальніше


 11_10_2023_Бухгалтерський облік в сільському господарстві Детальніше


08_10_2023_ДНУ УкрІНТЕІ Детальніше


29_09_2023_Підвищення кваліфікації «Методи активізації навчального процесу: сучасні тренди» Детальніше


20_09_2023_Про професійну риторику Детальніше


09_09_2023_Про конференцію та підготовку викладачів англійської Детальніше


08_09_2023_Підвищення кваліфікації «Фізичне та ментальне здоров’я людини принципи життєстійкості у кризових умовах» Детальніше


29_08_2023_Підвищення кваліфікації «Запобігання та протидія булінгу у закладах освіти: нові реалії воєнного стану» Детальніше


28_08_2023_Підвищення кваліфікації «Digital Workspace: цифровізація робочого місця» Детальніше


10_07_2023_Підвищення кваліфікації «Microsoft Office Word & Excel для роботи та навчання» Детальніше

Студентський науковий гурток «Пізнай науку»
Керівник студентського наукового гуртка – доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Мусій Любов Ярославівна

Науковий гурток – це об’єднання молодих цілеспрямованих людей, яке створює творче наукове середовище через реалізацію успішних проектів, орієнтованих на підтримку нових наукових ідей, інновацій та обмін знаннями у галузі харчових технологій.
Діяльність наукового гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей здобувачів з метою набуття ними фахових (професійних), особистісних, конгвітивних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через дослідження.
Науково-педагогічне спрямування активовано в форматі співпраці зі здобувачами та студентськими організаціями в рамках проведення майстер-класів, зустрічей з експертами, екскурсій на харчові підприємства, попереднього захисту кваліфікаційних робіт, а також у наданні різних консультацій. В рамках культурного спрямування здійснюється організація різних поїздок і виставок, культурних програм і співпраця з культурними та освітніми центрами.
Науковий гурток кафедри технології молока і молочних продуктів забезпечує захист прав та інтересів осіб, які навчаються або працюють у закладі вищої освіти, зокрема щодо питань наукової діяльності, підтримки наукоємних ідей, інновацій та обміну знаннями.
Метою роботи студентського наукового гуртка є:
• поглиблення дослідження за проблематикою наукової діяльності кафедри за участю здобувачів;
• залучення здобувачів до науково-дослідної діяльності;
• придбання навичок наукової роботи.

Науковий гурток діє при кафедрі технології молока і молочних продуктів. Керують гуртком за напрямами викладачі кафедри:
1. Цісарик О. Й., завідувач кафедри, д.с-г.н., професор
2. Наговська В. О., к.т.н., доцент кафедри
3. Сливка Н. Б., к.т.н., доцент кафедри
4. Михайлицька О. Р., к.т.н., доцент кафедри
5. Білик О. Я., к.т.н., доцент кафедри
6. Мусій Л. Я., к.т.н., доцент кафедри
7. Сливка І. М., к.с-г.н., доцент кафедри
8. Скульська І. В., к.т.н., ст. викладач кафедри
9. Лучка І.В., к.с-г.н., ст. викладач кафедри
10. Мороз Л.Я., асистент кафедри

Засідання студентського наукового гуртка проводяться кожного місяця з обговоренням підсумків наукових робіт, реферативних повідомлень та ін.
Ознайомитись із списком студентів-членів наукового гуртка << завантажити >>
Здобувачі вищої освіти, котрі відвідують засідання наукового гуртка мають можливість:
1. Ознайомитися з принципами, методами, інструментарієм наукової та дослідницької роботи.
2. Приймати участь в науковому житті університету.
3. Розвивати свої творчі здібності, виступаючи на наукових семінарах та конференціях, присвячених дослідження найактуальніших питань розвитку харчових технологій.
4. Брати участь у проведенні круглих столів, дебатів, де обговорюються актуальні проблеми сучасної харчової науки.
5. Застосовувати набутий досвід дослідницької роботи в процесі навчання.
Результати роботи гуртка щорічно публікуються в студентському науковому збірнику факультету харчових технологій та біотехнології. Це свідчить про високий рівень підготовки майбутніх фахівців у галузі харчових технологій.
Науково-дослідна робота здобувачів вищої освіти підсилює активні, творчі начала в навчальному процесі, слугує потужним засобом селективного відбору кадрів для підготовки молодих вчених, збереження й відновлення наукових шкіл.

• План роботи студентського наукового гуртка на 2022-2023 н.р. << завантажити >>
• Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2022-2023 н.р. << завантажити >>
• План роботи студентського наукового гуртка на 2023-2024 н.р. << завантажити >>
• Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2023-2024 н.р. << завантажити >>
• План роботи студентського наукового гуртка на 2024-2025 н.р. << завантажити >>

2024

Scopus, web of science

  1. Kukhtyn, M., Arutiunian, D., Pokotylo, O., Kravcheniuk, K., Salata, V., Horiuk, Y., Karpyk, H., & Dalievska, D. (2024). Microbiological characteristics of hard cheese with flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 281–296. DOI: https://doi.org/10.5219/1956. (Scopus).
  2. Kukhtyn, M., Sverhun, Z., Horiuk, Y., Salata, V., Laiter-Moskaliuk, S., Mocherniuk, M., Kladnytska, L., & Horiuk, V. (2024). The influence of different methods of decontamination of microbial biofilms formed on eggshells. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 666–682. https://doi.org/10.5219/1981. (Scopus).

Категорія Б

  1. Kozhyn, V., Salata, V., Kukhtyn, M., Vasylkiv, O., & Laiter-Moskaliuk, S. (2024). Evaluation of the disinfectant “Enzidez” according to indicators of acute toxicity and irritant effect. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 26(113), 62-67. https://doi.org/10.32718/nvlvet11310
  2. Masnyak, I., Salata, V., Gudym, O., Kokokvskyi, O., & Boyko, N. (2024). Development of technology and research of properties of fermented milk product with celery. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 26(101), 114-120. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10117
  3. Kladnytska, L., Tomchuk, V., Velychko, , Salata, V., & Šengaut, J. (2024). Influence of allogeneic mesenchymal stem cells of red bone marrow culture on the development of Lewis lung epidermoid carcinoma in vivo. Ukrainian Journal of Veterinary Sciences, 15(2), 102-120. doi: 10.31548/veterinary2.2024.102.
  4. Кожин В.А., Салата В.З., Кухтин М.Д., Лайтер-Москалюк С.В. Вплив дезінфекційного засобу «ензидез» на морфологічні і біохімічні показники крові лабораторних тварин. Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Випуск 2 (43) 2024. 217-223. DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2024-2.31.
  5. Кухтин М., Цісарик О., Салата В., Коваль Г., & Климик В. (2024). Біоконсервування твердого сичужного сиру з використанням бактеріофагів. Здоров’я людини і нації, 3, 47-58. https://doi.org/10.31548/humanhealth.3.2024.74
  6. Стронський І.Ю., Сімонов М.Р., Стронський Ю.С. Термін зберігання свинини залежно від її якості та дії мікробних і немікробних деструкторів м’яса. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Ветеринарні науки, 2024, т 26, No 114. С. 3‒9. https://doi.org/10.32718/nvlvet11401

2023

Scopus, web of science

  1. Kochetova, H. S., Kukhtyn, M. D., Salata, V. Z., Horiuk, Y. V., Kladnytska, L. V., & Matviishyn, T. S. (2023). Dynamics of 17β-estradiol under influence of technological operations during production of dairy products. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 14(1), 48-54. DOI: https://doi.org/10.15421/022308. (Scopus).

Категорія Б

  1. Kochetova, Н., Salata, V., Кukhtyn, M., Zghozinska, O., & Melnyk, V. (2023). Токсико-біологічна характеристика молока-сировини з різним вмістом 17β-естрадіолу. НВ ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій. Серія: Ветеринарні науки, 25(109), 19-25. https://doi.org/10.32718/nvlvet10904
  2. Кukhtyn, M., Salata, V., & Kushniruk, N. (2023). Effect of heat treatment on the content of icroorganisms in drinking milk. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 25(99), 8–13. doi: 10.32718/nvlvetf9902
  3. Kochetova, Н., Salata, V., Кukhtyn, M., Horiuk, Yu., & Rogalskyy I. (2023). Evaluation of raw milk according to the content of 17β –estradiol. Podilian Bulletin: agriculture, engineering, economics. Issue 1 (38) Veterynary sciences 216-222. doi: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2023-1.32
  4. Kozhyn, V., Salata, V., Kukhtyn, M., Horiuk, Y., & Matviishyn, T. (2023). Production studies of the disinfectant “Enzidez”. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 25(111), 78-83. https://doi../10.32718/nvlvet11112
  5. Kladnytska, L., Velychko, V., Tomchuk, V., Salata, V., Velychko, S., Dyshlyuk, N., Mazurkevich, T., Midyk, S., Bokotko, R., & Savchuk, T. (2023). Content of fatty acids in lipids of adipose derived mesenchymal stem cells. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 25(111), 124-130. https://doi.org/10.32718/nvlvet11120
  6. Кушнір В. І., Кушнір І. М., Гутий Б. В., Куцан О. Т., Ничик С. А., Сімонов М. Р., Гута З. А. Порівняльна оцінка різних методів вивчення нашкірної токсичності присипки для ран. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Ветеринарні науки. 2023, т 25, № 109. С. 13-15.    doi: 10.32718/nvlvet10903
  7. Leskiv K. Y., Gutyj V., Khalak V. I., Bordun O. M., Todoriuk V. B., Khymynets P. S., Vus U. M., Binkevych V. Y., Solomon A. M. The effect of methionin, phenaron, and metiphen in different doses on the activity of the enzymatic link of the antioxidant protection of the piglets’ bodies. Agrology. 2023, 6 (3), 67-70. doi:10.32819/021111.

2022

Scopus, web of science

  1. Simonov, M., Stronskyi, I., Salata, V., Stronskyi, Y., Kladnytska, L., Kukhtyn, M., Tomchuk, V., Kozytska, T., & Tokarchuk, T. (2022). The effect of transportation and pre-slaughter detention on quality of pig meat. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 80–91. DOI: https://doi.org/10.5219/1699. (Scopus)
  2. Kukhtyn M, Malimon Z, Salata V, Rogalskyy I, Gutyj B, Kladnytska L, Kravcheniuk Kh, and Horiuk Y (2022). The Effects of Antimicrobial Residues on Microbiological Content and the Antibiotic Resistance in Frozen Fish. World Vet. J., 12 (4): 374-381. https://dx.doi.org/10.54203/scil.2022.wvj47. (Scopus).
  3. Kukhtyn, M., Salata, V., Kochetova, H., Malimon, Z., Miahka, K., Horiuk, Y., & Pokotylo, O. (2022). Content of 17β-estradiol in raw milk in Ukraine. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 28(6), 673-679. DOI: 10.9775/kvfd.2022.27513. (Scopus).

Категорія Б

  1. Salata, V., & Kochetova, H. (2022). The Study of the 17β-estradiol content in raw milk during the lactation period. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 24(105), 44-49. https://doi.org/10.32718/nvlvet10507
  2. Кухтин, М., Салата, В., Кочетова, Г., Болтик, Н., Перкій, Ю., та Малімон, З. (2022). Оцінка молока і молочних продуктів за вмістом 17β-естрадіолу. Вісник аграрної науки, 100(6), 30-37. https://doi.org/10.31073/agrovisnyk202206-04
  3. Kukhtyn, M., Malimon, Z., Salata, V., Lisovska, T., & Selskyi, V. (2022). Development of microbiological criteria for evaluating frozen fish based on the amount of psychrotrophic microflora. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 24(98), 3-8. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f9801
  4. Malimon, Z., Vinokurova, T., Salata, V., Kochetova, H., Prokopenko, T., & Gusak, L. (2022). Control quality measurements of alpha and beta counter with low back-ground ALBA 2000 v.2.5.6. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 24(106), 18-21. https://doi.org/10.32718/nvlvet10603
  5. Vlizlo, V., Ostapiv, D., Simonov, M., Baumgartner,W., & Tomchuk, V. (2022). Hormonal regulation of the concentration of glucose and its derivatives in the blood of dairy cows during the transit period. Ukrainian Journal of Veterinary Sciences, 13(4), 16-24.

2021

Scopus, web of science

  1. Simonov M., Vlizlo V., Stybel V., Peleno R., Salata V., Matviishyn T., Кhimych M., Gorobei O. Levels of insulin-like growth factor in bovine, goat, and sheep milk in different lactation periods: The etiological factor of cancer in humans. Int. J. One Health. 2021. Vol. 7, No 2. P. 246–250. doi: www.doi.org/10.14202/IJOH.2021.246-250. (Scopus).
  2. Mykola Kukhtyn, Volodymyr Salata, Yulia Horiuk, Vyacheslav Kovalenko, Larisa Ulko, Sergiy Prosyanуi, Viktor Shuplyk, Leonid Kornienko. The influence of the denitrifying strain of Staphylococcus carnosus No. 5304 on the content of nitrates in the technology of yogurt production. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2021. vol. 15, 2021, p. 66-73. DOI: https://doi.org/10.5219/1492, (Scopus)
  3. Dalevska, D., Pokotylo, O., Kukhtyn, M., Kopchak, N., Salata, V., Horiuk, Y., & Uglyar, T. Changes in organoleptic, microbiological and biochemical properties of kefir with iodine addition during the storage. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2021. 15, 732–740. DOI: https://doi.org/10.5219/1679, (Scopus)

Категорія Б

  1. Kukhtyn, M., Horiuk, Y., Salata, V., Klymyk, V., Vorozhbit, N., & Rushchinskaya, T. (2021). Staphylococcus aureus of raw cow’s milk. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 23(102), 53-59. https://doi.org/10.32718/nvlvet10208
  2. M. Kuhtyn, V. Salata, N. Boltyk, T. Ruschyns'ka, Ja. Kryzhanivs'kyj, V. Klymyk, V. Kovalenko, Z. Malimon (2021). Characteristics of frozen beef according to biochemical and microbiological parameters. Bulletin of Agricultural Science. Vol. 99 No. 4, 36-43. https://doi.org/10.31073/agrovisnyk202104-05
  3. Khimych, M., Rodionova, K., Salata, V., Matviishyn, T., Gorobei, O., & Koreneva, Z. (2021). Monitoring of compliance of quality and safety of cooked smoked sausages “Servelat” with the requirements of the national standard. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 23(101), 44-49. https://doi.org/10.32718/nvlvet10108
  4. Стронський І.Ю., Сімонов М.Р., Стронський Ю.С. Якість свинини, залежно від умов передзабійного утримання свиней. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Ветеринарна медицина», випуск 4 (55), 2021. 31–37. DOI https://doi.org/10.32845/bsnau.vet.2021.4.5
  5. Stronskyi IY, Simonov MR, Stronskyi YS, Akymyshyn MM. The impact of stress on the quality of pork. Bìol. Tvarin. 2021; 23 (1): 30–33. DOI: 10.15407/animbiol23.01.030

2020

Scopus, web of science

  1. Kukhtyn, M., Salata, V., Pelenyo, R., Selskyi, V., Horiuk, Y., Boltyk, N., Ulko, L., & Dobrovolsky, V.. Investigation of zeranol in beef of Ukrainian production and its reduction with various technological processing. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2020. vol. 14, p. 95-100. https://doi.org/10.5219/1224. (Scopus).
  2. Mykola Kukhtyn, Volodymyr Salata, Oleksandra Berhilevych, Zoya Malimon, Anatoliy Tsvihun, Bogdan Gutyj, Yulia Horiuk (2020). Evaluation of storage methods of beef by microbiological and chemical indicators. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2020. vol. 14, p. 602-611. https://doi.org/10.5219/1381. (Scopus).
  3. O.T. Piven, M.S. Khimych, V.Z. Salata, B.V. Gutyj, O.V. Naidich, H.A. Skrypka, Z.B. Коreneva, I.V. Dvylyuk, O.M. Gorobey, V.O. Rud. Contmination of heavy metals and radionuclides in the honey with different production origin. Ukrainian Journal of Ecology, 2020. 10(2), 405-409, doi: 10.15421/2020_117. (Web of science).
  4. VV Zazharskyi, PО Davydenko, OА Bigdan, AS Hotsulia, OМ Kulishenko, BV Gutyj, VZ Salata, MS Khimych, HA Skrypka, OV Naidich, MV Anforova, IM Popova, LO Franchuk-Kryva. Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of some 1,2,4-triazole derivatives with potential tuberculostatic and tuberculocidal ability in vitro. Ukrainian Journal of Ecology, 2020. 10(6), 145-159, doi: 10.15421/2020_274 (Web of science).

Категорія Б

  1. М.Д. Кухтин, Н.П. Болтик, Т.М. Рущинська, Я.Й. Крижанівський, В.З. Салата, В.Л. Коваленко (2020). Ефективність сучасних дезінфікувальних і мийно-дезінфікувальних засобів для санітарної обробки молочного обладнання. «Вісник аграрної науки» - український науково-теоретичний журнал. 98. № 5. 77-82.
  2. Horiuk, Y., Kukhtyn, M., Salata, V., & Horiuk, V. (2020). Species composition and methicillin resistance of staphylococci taken on dairy farms. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(97), 13-19. https://doi.org/10.32718/nvlvet9703
  3. Malimon, Z., Salata, V., Kochetova, G., Prokopenko, T., & Gusak, L. (2020). Analysis of radiouclide contamination of forestry products on the territory of Ukraine 2013–2019. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(97), 47-51. https://doi.org/10.32718/nvlvet9709
  4. Khimich, М. S., Salata, V. Z., Piven, О. Т., Salata, R. V., Koreneva, Zn. B., & Naidich, О. V. (2020). Veterinary-sanitary evaluation of high-class boiled sausage “Likarska”. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary sciences, 22(98), 36–41. doi: 10.32718/nvlvet9806.
  5. Кухтин М. Д., Болтик Н. П., Крижанівський Я. Й., Климик В. Т, Рущинська Т. М., Салата В. З. (2020). Оцінка ефективної дії дезінфікуючих засобів для санітарної обробки молочного обладнання. Мир Продуктов (МОЛОЧНАЯ ИНДУСТРИЯ). №4. 28-30.
  6. Vinokurova, T., Malimon, Z., Salata, V., Prokopenko, T., Kochetova, G., & Gusak, L. (2020). Factors affecting the minimum detected activity of the GAMMAVISION software report protocol. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(98), 138-143. https://doi.org/10.32718/nvlvet9824
  7. Pan’kiv, A., & Simonov, M. (2020). The concentration of triiodothyronine and thyroxine in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences22(98), 69-73. https://doi.org/10.32718/nvlvet9812
  8. Stronskyi, I. Yu., Simonov, M. R., & Stronskyi, Yu. S. (2020). Content of lipid peroxidation products in pig meat at industrial and domestic slaughter. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary sciences, 22(99), 69–74. doi: 10.32718/nvlvet9911

2019

Scopus, web of science

  1. Vishchur, V.Y., Gutyj, B.V., Nischemenko, N.P., Kushnir, I.M., Salata, V.Z., Tarasenko, L.O., Khimych, M.S., Kushnir, V.I., Kalyn, B.M., Magrelo, N.V., Boiko, P.K., Kolotnytskyy, V.A., Velesyk, T., Pundyak, T.O., & Gubash, O.P. Effect of industry on the content of fatty acids in the tissues of the honey-bee head. Ukrainian Journal of Ecology, 2019. 9(3), 174-179. https://www.ujecology.com/articles/effect-of-industry-on-the-content-of-fatty-acids-in-the-tissues-of-the-honeybee-head.pdf. (Web of science).

Категорія Б

  1. Prais, M., Peleno, R., & Simonov, M. (2019). The content of triacylglycerol and cholesterol in milk of different species. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences21(94), 142-145. https://doi.org/10.32718/nvlvet9426
  2. Hrudetska, D., Simonov, M., & Dashkovskyy, O. (2019). The concentration of insuline-like growth factor in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 21(93), 121-124. https://doi.org/10.32718/nvlvet9321
  3. Петрух І.М. Протеїновий обмін та ензимна активність у високопродуктивних молочних корів за метаболічних порушень / І.М. Петрух, М.Р. Сімонов, В.В. Влізло, В.І. Буцяк, М.Р. Козак // Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок і Інститут біології тварин. Вип.20, № 1. – Львів. – 2019. – С.14-21.
  4. Simonov M. Status of carbohydrate metabolism in dairy cows with ketosis / M. Simonov, V. Stybel, I. Petruh, V. Vlizlo // The animal biology scientific journal, 2019, Vol. 21, issue 3, pp. 74–78. https://doi.org/10.15407/animbiol21.03.074