Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи ОС Магістр
Методичні рекомендації для проходження виробничої практики ОС Магістр
Методичні рекомендації з проходження дослідницької практики ОС Магістр
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 3706
РОБОЧІ ПРОГРАМИ ТА НАВЧАЛЬНІ ПЛАНИ - ОР "Магістр"
Робочі програми 2024-2025 н.р.
Навчальний план 2024 – 2025 року для другого (магістерського) рівня –
https://lvet.edu.ua/images/step/2024/03/28/7/NP_meat_mag_2024.pdf
Робочі програми 2023-2024 н.р.
Навчальний план 2023 - 2024 року для другого (магістерського) рівня –
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/
2023/navchalni_plany/NP-mag_HT_meat_2023.pdf
Робочі програми 2022-2023 н.р.
Навчальний план 2022 - 2023 року для другого (магістерського) рівня -
https://lvet.edu.ua/images/step/2022/04/20/Tehnologii_zberigannya_myasa_magistr.pdf
НАВЧАЛЬНІ ПЛАНИ ТА РОБОЧІ ПРОГРАМИ - ОР " Бакалавр"
Навчальний план 2022 - 2023 року для першого (бакалаврського) рівня -
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/Harchovi_technologii_pp_1.pdf
(повна програма)
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/Harchovi_technologii_sp_1.pdf
(скорочена програма)
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/Harchovi_technologii_sp_2.pdf
(на основі молодшого фахового бакалавра)
Навчальний план 2023 - 2024 року для першого (бакалаврського) рівня -
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/bak_ht_2023.pdf
(повна програма)
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/bak_ht_sp1.pdf
(скорочена програма)
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/bak_ht_sp2.pdf
(на основі молодшого фахового бакалавра)
Навчальний план 2024 – 2025 року для першого (бакалаврського) рівня –
https://lvet.edu.ua/images/step/2024/02/01/NP_HT_bak_2024.pdf
(повна програма)
https://lvet.edu.ua/images/step/2024/02/01/NP_HT_bak_sp1.pdf
(скорочена програма)
https://lvet.edu.ua/images/step/2024/02/01/NP_HT_bak_sp2.pdf
(на основі молодшого фахового бакалавра)
Робочі програми:
Проектування підприємств м’ясної галузі
Проектування підприємств м’ясної галузі (сп)
Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення
Основи кріогенних та сушильних технологій
Основи кріогенних та сушильних технологій (сп)
Основи промислового виробництва і санітарної техніки
Основи промислового виробництва і санітарної техніки (сп)
Харчові добавки в м’ясній галузі
Харчові добавки в м’ясній галузі (сп)
Теоретичні основи харчових виробництв
Технології харчових виробництв
Технології харчових виробництв (сп)
Технологічне обладнання м’ясної галузі
Технологічне обладнання м’ясної галузі (сп)
Технологічне обладнання харчових виробництв
Технологічне обладнання харчових виробництв (сп)
Технологічні розрахунки облік і звітність у м’ясній галузі
Технологічні розрахунки облік і звітність у м’ясній галузі (сп)
Технологія м’яса і м’ясних виробів
Технологія переробки птиці (сп)
Технохімічний і мікробіологічний контроль у м’ясній галузі
Технохімічний і мікробіологічний контроль у м’ясній галузі (сп)
Фізико-хімічні та біохімічні обробки м’ясної сировини у м’ясній промисловості
Фізико-хімічні та біохімічні обробки м’ясної сировини у м’ясній промисловості (сп)
ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА
Методичніі рекомендації з проходження практики
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 5007
Витоки історії кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів починаючи з 1994 року, але викладання науки про м’ясо сягає початків відкриття Ветеринарної школи у Львові ще з 1881 року. Перші студенти школи слухали на третьому курсі науку про огляд худоби та м’яса, який читав професор Антоній Баранський. Після нього лекції з науки про м’ясо вели професори Ян Прус, Мечислав Грабовський, Теофіль Голобут, а передусім Альфред Травінський, який викристалізував цю дисципліну і став творцем окремої кафедри під назвою «Наука про продукти харчування тваринного походження».
З огляду на те, що у 1991 р. в тодішній академії було створено санітарно-технологічний факультет із новими спеціальностями і спеціалізаціями технологічного і ветеринарно-санітарного профілю, виникла потреба створити нові кафедри. Однією з новостворених стала кафедра технології переробки м’яса і молока, де читався цілий ряд дисциплін із технології м’ясних і молочних продуктів. У кінці грудня 1995 р. через великий обсяг роботи та для завершення технологічної підготовки майбутніх спеціалістів різних спеціальностей, кафедри переробки м’яса і молока було розділено на дві: кафедра технології м’яса і м’ясних виробів, першим завідувачем і засновником якої став академік Української технологічної академії, доктор ветеринарних наук, професор Береза Іван Григорович.
У 1999 році на кафедрі було відкрито спеціалізацію «Технологія шкіри та хутра», а в 2001 році була відкрита нова спеціальність «Технологія жирів та жирозамінників».
Від червня 2004 року по жовтень 2011 року кафедру очолював доктор технічних наук, професор Ощипок Ігор Миколайович.
З 1 листопада 2011 року кафедру очолює доктор ветеринарних наук, професор Паска Марія Зіновіївна.
З 01 вересня 2016 року по 01 липня 2018 року виконуючим обов’язків завідувача кафедри була кандидат сільськогосподарських наук доцент Басараб І.М.
З 01 липня 2018 року кафедрою завідує кандидат технічних наук, доцент Драчук У.Р.
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2862
• Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок (м. Львів);
• Інститутом біології тварин НААН (м. Львів);
• ТОВ "Водограй – Плюс";
• ПрАТ "Компанія Ензим" (м. Львів);
• Львівською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини;
• Кафедрою технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології НУ "Львівська політехніка";
• Компанією "Агро-Адмірал" (м. Львів);
• ТОВ "Галіцією-Трейд" ( Львівська обл., м. Городок);
• ТзОВ "Володимир-Волинський хлібзаводом" (м. Володимир-Волинський);
• Фермерським господарством "Дутко";
• ФГ "Добра корівка" (м. Львів);
• ТОВ АПП "Гряда" (Львівська обл., Жовківський р-н., с. Гряда);
• ПАТ "Городенківським сирзаводом";
• ТзОВ "Молокозаводом Самбірським" (м. Старий Самбір);
• Жешівським університетом (Польща).
Частина з названих вище установ є базами для проходження різних видів практик студентами за спеціальністю "Біотехнології та біоінженерія", у тому числі дослідницької за темою бакалаврських та магістерських робіт.
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 1161
Тематика Типових дипломних проектів (робіт) для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОС «Бакалавр»
- Проект цехів виробництва НМП.
- Проект цехів виробництва м’яких сирів.
- Проект цехів виробництва морозива.
- Проект цехів з виробництва масла вершкового та продуктів з вторинної сировини.
- Проект цехів виробництва твердих сирів
- Проект цехів виробництва кисломолочних напоїв і десертів.
- Проект цехів виробництва сухого та згущеного молока.
- Проект цехів виробництва масла і казеїну.
- Проект цехів виробництва сиру кисломолочного та збагачених сироваткових напоїв.
- Розроблення технології молочних продуктів з функціональними властивостями.
- Розробка технології продуктів із інноваційними інгредієнтами.
- Дослідження властивостей нетрадиційної молочної сировини (козине молоко, овече молоко) та використання її для виробництва молочних продуктів різних груп.
- Порівняльний аналіз застосування різних бактеріальних препаратів, молокозсідальних ферментів у виробництві молочних продуктів.
- Особливості технологічних процесів при виробництві інноваційних молочних продуктів.
Завідувач кафедри технології молокаі молочних продуктів, професор О.Й. Цісарик
Перелік тем дипломних робіт студентів 2 курсу ОС «Магістр» (спеціалізація: «Технологія зберігання, консервування та переробки молока») на 2018-2019 н.р.
№п/п |
ПІП |
Тема роботи |
Науковий керівник |
1. |
Лісовська Юлія |
Розроблення технології йогурту із кріопорошком «морська капуста» |
проф.унів. Гачак Ю.Р. |
2. |
Пунейко Оксана |
Особливості технології плавленого сиру із кріопорошком із морепродуктів |
проф.унів. Гачак Ю.Р. |
3. |
Якимів Ольга |
Розроблення технології кисломолочного сиру протидіабетичного призначення |
доцент Наговська В.О. |
4. |
Іваницька Мар’яна |
Дослідження технологічних параметрів виготовлення твердого сиру з трюфелями |
доцент Наговська В.О. |
5. |
Заленський Микита |
Технологія сирків альбумінних з підвищеною біологічною цінністю |
доцент Турчин І.М. |
6. |
Цюк Олег |
Особливості виготовлення та дослідження властивостей кисломолочного напою з харчовими волокнами |
доцент Михайлицька О.Р. |
7. |
Храбко Анна |
Розроблення технології молочного продукту «Маскарпоне» з гіпотензивними та антиоксидантними властивостями |
професор Цісарик О.Й. |
8. |
Кушнір Ірина |
Технологічні і біохімічні властивості та показники безпеки представлені в роду Enterococcus, виділених із карпатської бринзи |
професор Цісарик О.Й. |
9. |
Маринкевич Вікторія |
Розроблення технології сиру «Рікотта»для профілактики діабету ІІ типу |
професор Цісарик О.Й. |
10. |
Семиряк Роман |
Розроблення технології кумису з кобилячого і коров’ячого молока та порівняння їх властивостей |
професор Цісарик О.Й. |
11. |
Грицевич Андрій |
Удосконалення технології сиркових мас із використанням напівфабрикату типу чіпсів із груші |
доцент Сливка Н.Б. |
Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор О.Й. Цісарик
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2473
Договір ПрАТ “Львівський холодокомбінат” ТМ “Лімо”
Угода Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок
Угода ТОВ «Молочна компанія «Галичина»
Угода ТзОВ «Молокозавод Самбірський»
Угода Інститут біології тварин НААН
Угода Львівська аграрна Дорадча служба
Угода Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Договір Полтавський державний аграрний університет
Договір Національний університет харчових технологій
Договір Тюрінгійська Аґенція Європейських Програм
Договір стажування ТОВ «Молочна компанія «Галичина»
Договір на проведення наукових досліджень ТОВ «Молочна компанія «Галичина»
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 3140
1. Готіна О. Підбір молочнокислих бактерій, ізольованих з природних еконіш, для виготовлення кисловершкового масла геродієтичного призначення. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2018/2019 начальному році. Науковий керівник, професор Цісарик Орися Йосипівна (Київ, диплом ІІ ступеня).
2. Цапай І. Розробка технології сиркових мас з фізалісом. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2019/2020 навчальному році. Науковий керівник, доцент Білик О.Я. (призове місце на І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт)
3. Колодрубець В. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. (науковий керівник, доцент Мусій Любов Ярославівна, диплом ІІІ ступеня).
4. Сенченко О. «Розроблення технології йогурту із залученням штаму Enterococcus faecium, виділеного із традиційної карпатської бринзи». I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2021-2022 н.р. (науковий керівник, доцент Сливка Ірина Миколаївна).
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2646