EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

27 листопада у Львові відбувся Міжнародний семінар «ІТ-рішення як рушій трансформацій в Центральній та Східній Європі» в рамках якого обговорювалися актуальні питання розвитку екосистеми підтримки підприємництва із урахуванням світового досвіду.

 

 

Із вітальним словом до учасників міжнародного семінару звернувся ректор Львівського інституту менеджменту, професор Мирон Янків. У своєму виступі Мирон Янків відзначив важливість вітчизняних високотехнологічних ІТ-рішень створених підприємцями Львівщини для підвищення глобальної конкурентоспроможності бізнесу. Створення ефективної екосистеми підтримки розвитку галузі в Україні потребує тісної координації із системою вищої освіти.
Актуальну інформацію на семінарі представила директорка програмного відділу асоціації «Tech Ukraine» Наталія Веремеєва, яка охарактеризувала інфраструктуру підтримки розвитку ІТ-бізнесу в Україні і представила інформацію про розвиток венчурного підприємництва. Провідними центрами розробки ІТ-рішень для вітчизняного бізнесу є міста Київ, Харків, Львів та Одеса. Саме в цих містах найбільш ефективно формується система підтримки розвитку бізнесу, а також реалізуються перспективні проекти спільно із вищими навчальними закладами. Важлива увага у виступі Наталії Вєрємєєвої приділялася характеристиці успішних ІТ-рішень створених в Україні для потреб підприємств агропромислового комплексу.

Докторка економічних наук Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Наталія Черкас у виступі відзначила основні тенденції розвитку ІТ-ринку в країнах Європи і охарактеризувала позиції українських компаній в різних сегментах ринку. Важлива увага приділялася висвітленню співпраці ІТ-бізнесу із великими компаніями аграрного бізнесу при реалізації проектних рішень.
В рамках дискусійної панелі семінару науковці та представники ІТ-бізнeсу представили найкращі практики реалізації проектів державно-приватного партнерства в країнах Центральної та Східної Європи, особливості створення і функціонування глобальних мереж та ланцюгів вартості в процесі виходу компаній-розробників ІТ-рішень на зовнішні ринки. Власний погляд на вирішення актуальних питань розширення співпраці бізнесу та освіти представили експерти із Угорщини, Німеччини та Грузії.

Участь у семінарі прийняли викладачі факультету економіки та менеджменту університету Юлія Музичка і Дмитро Соломонко.

Автори: Юлія Музичка, Дмитро Соломонко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru