EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru


22 березня на міжнародному рівні відзначається Всесвітній день води (World Water Day), який започатковано відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН із 1993 року. Цього року тематика відзначення свята – цінність води, яка використовується, зокрема для потреб домогосподарств і агропродовольчого підкомплексу та сприяє досягненню 6 Цілі Сталого розвитку ООН до 2030 року.

Цінність води це значно більше за її звичайну ринкову ціну, оскільки вона має значно вищу цінність для суспільства, задоволення екологічних та економічних потреб зростаючої чисельності населення у світі.

Галузі сільського господарства на даний час і надалі будуть залишатися найбільшими споживачами водних ресурсів (72 %), а ефективність її використання при вирощуванні агропродукції є важливою складовою управління підприємницькою діяльністю в сільських територіях на спеціалізованих підприємствах і у фермерських господарствах.
Міжнародними дослідженнями під егідою інституцій ООН визначено, що для вирощування 1 кг сої витрачається понад 2000 літрів води, а 1 кг пшениці та картоплі – 900 і 500 літрів води відповідно. Продукція галузей тваринництва вимагає ще більшого використання водних ресурсів.
Актуальні знання про технології організації виробництва, використання ресурсів і підвищення прибутковості аграрного бізнесу отримують студенти магістерської спеціальності 051 “Економіка”, які навчаються в університеті.
Студенти нашого університету одержують всебічні знання щодо раціональної організації виробництва і здійснення інвестицій в системи, які дозволяють найбільш ефективно використовувати виробничі ресурси, зокрема воду, і інші фактори виробництва.
Відзначимо, що набуті в процесі навчання знання, студенти магістерської спеціальності 051 “Економіка”,реалізують у власні проєкти розвитку, інноваційні підходи при організації власного бізнесу в сільських територіях чи подальшій роботі в органах місцевого самоврядування.

Автори: Павло Музика, д.е.н., професор;
Марія Іваникович, студентка 1 курсу магістратури, спеціальність 051 “Економіка”

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru