EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

22 квітня міжнародною спільнотою відзначється Всесвітній день Землі. В різних куточках України та світу цього дня відбуваються різні тематичні заходи, що спонукають громадян бути уважнішими до стану навколишнього середовища в різних країнах.

Історично відзначення  свята виникло у США , коли у 1971 році було започатковано Щорічний тиждень землі. А вже у 1990 році День Землі став міжнародним святом, до відзначення якого долучилися  понад 120 країн, а більш ніж 40 країн об’еднали зусилля для збереження біологічного різноманіття.

 

Генеральна асамблея ООН в 2009 році оголосила Міжнародний день Матері-Землі, постановивши відзначати його 22 квітня. На сьогодні ця важлива дата відзначаєтся щорічно у 193 країнах світу.

В цей день кожен житель робить свій внесок у справу захисту та відновлення довкілля. Цього року до відзначення приєдналася фермерська родина випускників університету із Самбірського району Івана і Тараса Кільганів.

Іван і Тарас Кільгани є випускниками магістерської спеціальності 051 «Економіка» за напрямом спеціалізації «Економіка довкілля і природних ресурсів». 

Фермерське господарство Івана Кільгана було засноване одним із перших на Львівщині на початку 1990-х років у Самбірському районі. Іван Кільган передав любов до землі своїм дітям, які також займаються фермерством.

Іван Кільган впровадив у фермерському господарстві енергоефективні технології, дбайливо ставиться до грунту, побудував єдиний в області біодизельний завод.  Крім того, Іван Кільган очолює обласну асоціацію фермерів, приймає активну участь в громадсько-політичному і суспільному житті об’єднаних територіальних громад району, надає благодійну допомогу, реалізує локальні проєкти соціальної підтримки учасників АТО.

Старший син Івана Кільгана – Тарас, також випускник нашого університету, заснував власне фермерське господарство, успішно і дбайливо працює на землі, впроваджує технології збереження родючості грунтів.

Цього року Іван і Тарас Кільгани  ініціювали прибирання від сміття берегів  річки Дубрівка та Стрв’яж, оскільки вода – це величезний дар, ресурс якого треба правильно використовувати. Фермери Іван та Тарас Кільгани, члени їх родин, небайдужі жителі Самірського району приєдналися до екологічної ініціативи фермерів і будуть  піклуватися про оточуюче нас навколишнє середовище протягом всього року.

Відзначимо, що Україна є повноцінним учасником ініціатив із реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Цьому приділяється також значна увага у навчальних програмах університету. Тому, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища – важливий крок на шляху становлення принципово нової моделі економічного розвитку на європейському континенті.

 

Автор: Павло Музика, д.е.н., професор

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru