EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

20 травня відзначається Всесвітній День Бджоли, який започатковано Генеральною Асамблеєю ООН із 2017 року з ініціативи Словенії. Мета Всесвітнього дня бджіл – підвищення обізнаності про важливість бджіл та інших опилювачів, допомогти вжити заходів для забезпечення виживання бджіл задля глобального суспільного добробуту і збереження біорізноманіття на планеті.

Історія пасічництва в Україні має давні традиції і славну історію в різних регіонах, а продуктами бджільництва – медом і воском навіть сплачували данину. Пасічники Львівської області також активно відзначають Всесвітній День Бджоли. Студенти магістерської спеціальності 051 «Економіка» і науковці кафедри активно співпрацюють із членами Львівського Братства Пасічників «Рій», яке очолює відомий пасічник Микола Іванович Грибок.
Пасічники Львівського Братства Пасічників «Рій» зацікавлені у бджільництві на засадах концепту сталого розвитку і органічного пасічництва, що забезпечує людство здоровими продуктами і формує екологічний баланс. Із цією метою проводяться тематичні зустрічі та круглі столи з пасічниками регіону. Активно займається пасічництвом студент спеціальності 051 «Економіка» Орест Ляхович.
Характерною особливістю бджільництва в області є домінування пасік із кількістю до 100 бджолосімей, що вимагає ретельного підходу для забезпечення прибутковості через впровадження правильних господарських практик та інновацій. Протягом 2020 року бджолярам надавалася фінансова підтримка з державного бюджету і з рахуванням кількості зареєстрованих на пасіці бджолосімей. У Львівській області також відшкодовувалася за рахунок коштів обласного бюджету частина витрат бджолярів за належну реєстрацію пасік і придбання племінних бджіл.

Бджолярі області одержують інформацію і консультативну підтримку від викладачів кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича та студентів-магістрів спеціальності 051 «Економіка» із питань організаційних аспектів ефективного пасічництва, підвищення прибутковості пасік, екологічно безпечних технологій у бджільництві, інструментів отримання державної бюджетної підтримки та системного фандрейзингу.
Павло Музика, д.е.н., професор

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru