EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

9 вересня у Львові при підтримці проєкту Європейського інвестиційного банку «Основний кредит для аграрної галузі - Україна» відбувся форум «Аграрний експорт 2021 в контексті Європейського зеленого курсу».

 

Участь у форумі прийняли викладачі факультету економіки та менеджменту університету Павло Музика, Олександр Сафін, Дмитро Соломонко і Ростислав Литвин.
Із вступним словом до учасників форуму звернувся заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, який розповів про позитивну динаміку експорту продукції аграрного сектору області протягом останніх років. Для сприяння експорту із ініціативи облдержадміністрації та Львівської торгово-промислової палати для підприємців регіону організовані навчання «Школа експортерів». Поступове збільшення експорту агровиробниками області до країн ЄС свідчить про розуміння виробниками потреб європейського ринку.
В рамках форуму відбулися тематичні панельні дискусії на яких розглядалися питання використання фінансових інструментів підтримки експорту продукції агропродовольчого підкомплексу.
Експерт «Українського клубу аграрного бізнесу» Володимир Лапа розповів про необхідні зміни для експортерів аграрної продукції із врахуванням вимог, які висуватимуть країни Європейського Союзу до виробників при реалізації Стратегії Зеленого курсу.
Практичні поради щодо розвитку експортного потенціалу на форумі презентував керівник Державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Литвин.
Президент Громадської спілки «Органічна Україна» Олена Березовська розповіла про успішні національні проєкти із просування органічної продукції на зовнішні ринки, передусім в країни ЄС.
Важлива увага на форумі приділялася також висвітленню досвіду агровиробників Львівської області при виході на зовнішні ринки. Керівник ТОВ «Агрофірма «Дзвони» та ТОВ «Радехів-Агро» Зіновій Максимишин і Сергій Павловський розповіли про стратегію виходу на європейські ринки при вирощуванні зернових культур. Директор ТОВ «Галіція Грінері» Сергій Ленчук в рамках доповіді наголосив на особливостях, яких необхідно дотримуватися при організації експорту продукції овочівництва, вирощеної у закритому грунті. Актуальною і цікавою була доповідь керівника маркетингового відділу ТОВ «Арніка-Органік» Анастасії Білич із висвітленням досвіду експорту органічної продукції на ринки країн ЄС та США.
В рамках доповідей на форумі обговорювалися також питання про вимоги та особливості контролю за якістю агропродукції від поля до імпортера, а також презентовано сучасні інструменти фінансової підтримки компаній-експортерів.

Наприкінці форуму директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман презентувала учасникам форуму «Довідник експортерів Львівської області».

Автори: Павло Музика, Дмитро Соломонко, Ростислав Литвин.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru