EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

фoto 1

20 липня із ініціативи Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся Всеукраїнський Форум “SEB-2022: співпраця науки освіти та бізнесу – шлях для  післявоєнного відновлення України”. Участь у форумі прийняли вітчизняні та зарубіжні науковці, освiтяни, представники аграрного бізнесу, викладач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича університету Дмитро Соломонко. 

Із вітальним словом до учасників Форуму звернувся ректору НУБіП України, професор Станіслав Ніколаєнко, який відзначив важливу роль університетів у післявоєнному відновленні аграрного сектору в державі через діалог науки та бізнесу, що дозволить  максимально швидко подолати негативні економічні наслідки завдяки поєднанню сучасних технологій. 

 

foto 2

Президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН Ярослав Гадзало у своєму виступі наголосив, що понад 10 % працівників установ академії також є викладачами вищих навчальних закладів. Також внаслідок воєнного стану дещо уповільнилася співпраця між НААН та освітніми закладами.   

Заступник генерального директора компанії ТОВ “КУН-Україна” Віктор Шевчук у своїй доповіді вказав на переваги співпраці із  університетами, що дозволило створити демонстраційні майданчики техніки та сучасні освітні центри для фахівців аграрного сектору. Група компаній “Кун” приймає участь у понад 400 інноваційних проектах і планує у найближчі п’ять років витрачати від 4% до 11%  річного обороту бізнесу на розробку нової сільськогосподарської техніки.     

 Заступник голови правління ПрАТ “МХП” Юрій Мельник відзначив необхідність максимального збільшення доданої вартості створеної підприємствами АПК України. За інформацією Юрія Мельника, в компанії понад 150 працівників працюють та навчаються за системою дуальної освіти. Важлива увага приділяється компанією корпоративній соціальній відповідальності  на реалізацію проектів за півроку вже витрачено понад 640 млн гривень. 

foto 3

В рамках форуму актуальну доповідь про співпрацю бізнесу та освіти через спеціалізовані міждисциплінарні дослідницькі платформи представив ректор Університету Вааса (Фінляндія)       Ярі Куусісто.

Академік НААН України, професор Сергій Кваша у своєму виступі наголосив на важливих заходах аграрної політики для забезпечення продовольчої безпеки. В умовах воєнного стану сільське господарство виконує важливі додаткові функції, зокрема виробничо-продовольчу, соціально-мобілізаційну та транспортно-комунікаційну. 

foto 4

Актуальну інформацію про співпрацю бізнесу та освіти на форумі представили голова Фермерського господарства  “Тетяна 2011” Василь Цвик, директор ТОВ “Агрофірма Колос” Леонід Центило та інші доповідачі.

В рамках форуму відбулися тематичні секційні засідання і виставка науковo-технологічних досягнень університету.

Автори: Павло Музика; Дмитро Соломонко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru