- Деталі
-
Опубліковано: 29 квітня 2025
-
Перегляди: 95
24 квітня 2025 року професор університету Маунт Сент Вінсент (м. Галіфакс, Нова Шотландія, Канада), завідувач кафедри нутриціології Богдан Луговий прочитав гостьову лекцію на тему «Харчові продукти і глікемія: роль молочних продуктів» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня ОПП «Харчові технології» та другого (магістерського) рівня ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки молока) з обов’язкових компонент «Основи фізіології та гігієни харчування», «Теоретичні основи харчових виробництв» та «Технологія молочних продуктів функціонального призначення». Професор Луговий звернув увагу на те, що у світі гостро стоїть проблема метаболічного синдрому і тісно пов’язаного з ним цукрового діабету другого типу. Тому для профілактики цього захворювання, а також для людей, які з ним зіткнулися, важливо вживати продукти із низьким глікемічним індексом, і саме молочні продукти до них належать. Але важливішим є те, що молоко і молочні продукти мають високий інсулінонемічний індекс, свідченням чого є підвищення рівня інсуліну в крові після їх споживання. Професор Луговий детально зупинився на механізмі такої дії, який пов’язаний із впливом пептидів, що походять із сироваткових білків молока. У своїй лекції професор Богдан Луговий також представив результати власних клінічних досліджень, які підтверджують цю гіпотезу.
Детальніше: Гостьова лекція професора канадського університету Маунт Сент Вінсент Богдана Лугового- Деталі
-
Опубліковано: 28 квітня 2025
-
Перегляди: 98
29 квітня 2025 року (09:00-15:00 год.) на кафедрі біотехнології та радіології (головний корпус, підвальне приміщення) відбудуться вибори представників з числа студентів факультету харчових технологій та біотехнології для голосування на виборах ректора Університету.
Оргкомітет
Детальніше: Оголошення!