EN   UA

46

КАФЕДРА ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ТА ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ

В. о. завідувача кафедри, кандидат історичних наук, доцент Войтович Надія Миколаївна

 

e-mail кафедри: historyecoter@lvet.edu.ua

history_econtheory_lvet@ukr.net

inst   facebook

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

3 4

9 листопада 2023 року відбулася зустріч, на якій студенти-історики кафедри етнології ЛНУ імені І. Франка ділилися результатами своїх досліджень в Уричі та його околицях – у тому самому Уричі, де є знана усім нам фортеця Тустань. Однак Урич славиться не лише фортецею, а й глибокими традиціями, зокрема весільної обрядовості, житла, демонології, похоронними й поминальними звичаями. Саме про них розповідали молоді дослідники.

Наші студенти-гуртківці разом із керівником гуртка асистентом Дмитром Пожоджуком і в. о. завідувача кафедри історії України та економічної теорії Надією Войтович не могли не скористатися нагодою познайомитися та поспілкуватися у творчому атмосферному середовищі.

 

MyCollages 27

Зустріч вийшла надзвичайно цікавою, навіть академічною. У ній взяли участь представники трьох львівських університетів, зокрема Андрій Німець, господар ресторану “Бойківська гостина”, де власне відбулася зустріч, є аспірантом ЛДУФК імені І. Боберського. У дискусіях брали участь наукові керівники студентів-дослідників з кафедри етнології – професор Володимир Галайчук і доцент Григорій Рачковський, а також професор кафедри української фольклористики імені Ф. Колесси Франкового Університету Ярослав Гарасим та директор державного парку “Тустань” Андрій Котлярчук.
Сподіваємося, що таке спілкування стане доброю традицією та позитивним досвідом для історико-краєзнавчих зацікавлень наших студентів.

Допис підготувала Надія ВОЙТОВИЧ, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru