EN   UA

logo2

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1Зараз у Львові тривають Дні європейської спадщини 2023, під час яких мешканці та гості міста можуть більше дізнатися про живу спадщину Львова й регіону. Відбувається безліч подій про традиції і живі прояви культури, які успадковані від предків і передаються майбутнім поколінням: звичаї, обряди, пісні, народні святкування, кухня…
Дім Франка також долучився до цих загальноміських подій.

 

1Рід Івана Франка славиться плеканням традицій, зокрема, й кулінарних. Невістка письменника, Ольга Франко з Білевичів, була славною львівською кулінаркою, чиї рецепти живуть до сьогодні. Нащадок Ольги та Петра Франків – Марко Гуменецький – запросив на майстер-клас з виготовлення сиру моцарела. Марко здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки молока» ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького.
Відвідати Дім Франка, а також привітати свого успішного студента прийшли декан ФХТБ, доцент Галина Коваль, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Орися Цісарик, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Любов Мусій, ст. викладач кафедри технології молока і молочних продуктів Інна Скульська. Про традиції родини Франків, зокрема про Ольгу й Петра Франків, розповіла к.ф.н., директорка Інститут франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка Наталя Тихолоз.
Прийшов підтримати Марка й допомогти йому друг Ілля.
Крім дуже цікавого процесу виготовлення сиру, відвідувачі ще довідалися про історію кооперативу, який, свого часу, годував усю Європу молочними продуктами. Важко повірити, але сто років тому масло, вироблене в Галичині, на етикетці якого була чотирилисткова конюшинка й літери МС – символи Маслосоюзу, подавали до сніданку не в одній європейській сім’ї, адже експортували його до Німеччини, Англії, Франції, Італії, Голландії, Данії і навіть до Палестини!

1

1

1

1

1Розповів Марко і про сири з книги Ольги Франко «Перша українська загально-практична кухня» та запропонував скуштувати вишуканий сир Petit-susise за переписом 1929 року. Нащадки славної кулінарки продовжують справу, створивши сайт Практична кухня. Забуте і нове.
До речі, моцарела, виготовлена під час заходу, була надзвичайно смачна –гості були вельми задоволені.

1

1

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru